Annonce
Mariagerfjord

Undersøgelser blåstempler daginstitution på Solvej i Hobro

Udvalgsformand Svend Madsen er lettet over, at der ikke er grund til bekymring over byggegrund på Solvej 10 i Hobro. PR-foto
Forureningen på grunden er væsentlig mindre end forventet, både hvad angår omfang og udbredelse. Derfor er den relativ nem at håndtere.
Annonce

Hobro: Mariagerfjord Kommune har i flere omgange undersøgt byggegrunden på Solvej 10 i Hobro for at sikre, at børn og personale trygt kan opholde sig på grunden uden helbredsmæssige risici, når den nye daginstitution med børnehave, vuggestue og dagpleje står klar. Dog viste en undersøgelse før jul, at der var behov for yderligere undersøgelser for at afgrænse en forurening på grunden.

Byggeplaner blev forsinket

- Det er naturligvis en ekstra udgift at håndtere forureningen, men hellere det end at bygge på usikker grund, udtaler velfærdsdirektør Peter Møller Rasmussen fra Mariagerfjord Kommune.

- Det har været et ærgerligt forløb. Vi anerkender, at vi burde have undersøgt grunden bedre, inden vi sendte byggeriet i licitation. Derfor har vi gennemgået vores arbejdsgange og taget en dialog med alle tilknyttede rådgivere, så vi undgår en lignende situation i fremtiden, slutter direktøren.

De ekstra undersøgelser på grunden betød, at licitationen måtte udskydes til 23. marts. Byggeplanerne bliver dermed forsinket med mindst et halvt år, og daginstitutionen vil stå færdig i slutningen af 2021.

Selvom byggeriet bliver forsinket, forsikrer Peter Møller Rasmussen, at kommunen har pladser til alle de børn i området, der har behov for pasning.

Annonce

Ingen grund til bekymring

Nu foreligger resultaterne, og de dokumenterer, at der ikke er grund til bekymring. Forureningen er væsentlig mindre end forventet, både hvad angår omfang og udbredelse. Derfor er den relativ nem at håndtere. Tilmed har forureningen ikke spredt sig, som naboer til grunden havde frygtet.

Resultaterne glæder udvalgsformand Svend Madsen:

- Det er skønt, at vi nu alle kan ånde lettet op. Det er godt, at vi har fået det dokumenteret, selvom det har været træls for entreprenørerne, at vi måtte sætte licitationen i bero, siger Svend Madsen.

- Med de ekstra undersøgelser ved vi nu helt præcist, hvor der er forurenet, og hvor lidt det faktisk drejer sig om. Det bliver nu håndteret på betryggende vis, så der ikke er den mindste tvivl om sikkerheden på grunden. De forurenede arealer er meget mindre end forventet, og det er jo glædeligt. Jeg er i hvert fald lettet, siger udvalgsformanden.

Med resultaterne af undersøgelser kan også naboerne ånde lettet op. Der er nemlig ingen helbredsrisiko for dem eller folk, der bruger området rekreativt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kun højre kant på papiret: Vito skaber forvirring i ny rolle

Annonce