Annonce
Randers

Underskriftsindsamling mod banklukning: - De tænker på økonomi og ikke landsbyens ve og vel

Jens Brix, områdedirektør i Sparekassen Kronjylland, forstår godt, at det vækker følelser i folk, at banken lukker sin filial i Fårup. Arkivfoto: Lars Rasborg
Sparekassen Kronjylland lukker afdelingen i Fårup. Det har fået en borger til at starte en underskriftsindsamling i protest. Beslutningen bliver dog ikke omgjort, fortæller områdedirektør i banken.

Fårup: Sparekassen Kronjylland lukker deres filial i Fårup som følge af, at afdelingsdirektør Frank Jensen har søgt nye udfordringer. Det forklarede områdedirektør Jens Brix i mandagens udgave af Randers Amtsavis.

Beslutningen er blevet modtaget med så stor ærgrelse i landsbyen, at der er startet en underskriftsindsamling i protest mod lukningen.

- Det er træls for byer, når den slags forsvinder. Vi har en stor købmand, et lægehus og en skole, men det er ikke et godt tegn, at de nu nedlægger sparekassen, siger Keld Pedersen, som har boet i byen i 60 år og er initiativtager til den protestskrivelse, der hænger til underskrivelse hos den lokale købmand.

Annonce

- Det går ud over byen som helhed, at banken lukker. De tænker mere på økonomi end landsbyens ve og vel. Jeg håber, at vi kan råbe dem op og vise, at vi er utilfredse med beslutningen, tilføjer han og fortæller, at cirka 50 borgere har skrevet under på underskriftsindsamlingen mandag middag.

Forventet reaktion

I Sparekassen Kronjylland anerkender man borgernes frustrationer.


Det har hverken været en populær eller nem beslutning, så vi har også forventet en reaktion fra borgerne. Det kan jeg sagtens forstå. Det gør ondt i et lokalsamfund, når noget lukke.

Jens Brix, områdedirektør i Sparekassen Kronjylland


- Det har hverken været en populær eller nem beslutning, så vi har også forventet en reaktion fra borgerne. Det kan jeg sagtens forstå. Det gør ondt i et lokalsamfund, når noget lukker, men beslutningen er truffet ud fra, at vi skal kunne tiltrække en ordentlig afdelingsdirektør, som kan sørge for, at kunderne bliver betjent ordentligt, og det tror vi simpelthen ikke, at vi kan siger Jens Brix, områdedirektør i Sparekassen Kronjylland.

Så borgerne skal ikke forvente, at beslutningen om at fordele de seks medarbejderne i Fårup-afdelingen til filialerne i Spentrup og Mariagervej i Randers bliver omgjort?

- Nej. Den er truffet. Vi har tænkt os rigtig godt om - også over, hvad der er bedst for kunderne. De får længere i banken, men vi tror stadig, at beslutningen kan gavne dem på sigt.

Annonce

Kompetencer over nærhed

Områdedirektøren henviser blandt andet til rekrutteringen af fremtidige medarbejdere.

- De gode medarbejdere vil helst trives i større teams, hvor der er sparring og kompetenceudvikling, og det bliver desværre sværere og sværere i de mindre afdelinger. Det kan godt ske, at nærheden er der, men kompetencerne kommer til at mangle, siger Jens Brix.

Og så skal nuværende kunder i Fårup ikke lade sig skræmme af, at der fremover er 15 kilometer til et møde ansigt til ansigt med en bankrådgiver.

- For det første kan medarbejdere også komme ud til kunden. Det ser vi praktiseret mere og mere. Så hvis kunden ønsker det, kommer vi gerne på besøg, men der er også flere og flere møder over nettet på kundens opfordring - specielt fra børnefamilier.

Annonce

Stadig del af byen

Tilstedeværelsen i nærmiljøet - eller manglen på samme fremadrettet - er en af de udfordringer, som Keld Pedersen fremhæver ved nedlæggelsen af filialen i Fårup. Og som tidligere formand i den lokale idrætsforening er der ekstra bekymring.

- Banken kommer for langt væk. Når de er herude, støtter de det lokale. Vi er bange for, at det lokale engagement forsvinder, når de flytter, siger Keld Pedersen.

Den bekymring skyder Jens Brix gerne i jorden.

- Den pulje penge vi har afsat til at bruge i Fårup og omegn ændrer sig ikke, ligesom vi selvfølgelig fortsat står på mål for de indgåede sponsoraftaler. Vi ser os fortsat som en del af Fårup og vil derfor fortsat bakke op fremadrettet, lyder det fra områdedirektøren i Sparekassen Kronjylland.

Fårup-afdelingens allersidste åbningsdag bliver fredag 19. marts, mens afdelingsdirektør Frank Jensens sidste arbejdsdag er mandag 22. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce