Annonce
Østjylland

Underskud og dårlig trivsel: Aarhus Kommune vil lukke Natur- og Vejservice

Teknik og Miljøs direktør Henrik Seiding indstiller sammen med rådmand Bünyamin Simsek (V) til Magistraten, at Natur- og Vejservice lukkes og erstattes af mindre entreprenørafdeling. Foto: Flemming Krogh
Teknik og Miljø vil lukke Natur- og Vejservice. Underskuddet er top og medarbejdernes trivsel helt i bund.

AARHUS: Teknik og Miljø ønsker at lukke Natur- og Vejservice.

En afdeling, der under den fyrede skandalechef, Claus Pedersens, ledelse har været sager om snyd, bedrag, elendig behandling af medarbejdere og deraf følgende dårlig trivsel.

Trivslen er stadig helt i bund, og det er en af grundene til ønsket om at lukke afdelingen.

Den anden er en dårlig økonomi.

Natur- og Vejservice kom ud af 2018 med et underskud på 16 milllioner kr. Den samlede gæld er nu oppe på 28,2 millioner kr.

- Der er arbejdet meget med at genoprette driften, økonomien og trivslen i Natur- og Vejservice. Men vi kommer ikke i mål indenfor de rammer, som vi har i dag, siger Henrik Seiding, direktør i Teknik og Miljø.

Han ønsker at erstatte Natur- og Vejservice med en meget mindre intern entreprenørafdeling med 40 færre medarbejdere end i dag.

Annonce

Ny ledelse på vej

- En lukning vil både forringe den service, århusianerne oplever i byen og give dem en ekstra millionregning. Vi skal også huske på, at Natur- og Vejservice løfter en vigtig socialøkonomisk opgave ved at aktivere borgere på kanten af arbejdsmarkedet. En opgave, som vil falde på gulvet uden en offentlig entreprenør. Derfor indstiller vi, at vi fortsat skal kunne løse opgaver selv, siger Henrik Seiding.

Han har mistet tilliden til, at den nuværende ledelse vil være i stand til at rette op på afdelingens problemer.

Derfor er ledelsen i Natur- og Vejservice torsdag blevet orienteret om, at der skal sammensættes et nyt ledelseshold, der skal drive virksomheden videre.

Natur- og Vejservice byder på lige fod med private entreprenører på opgaverne. Men ofte taber de. Eller vinder med et efterfølgende økonomisk tab.

Derfor skal Natur- og Vejservice for fremtiden tildeles helt konkrete opgaver, som afdelingen allerede har bevist, at den kan løse med succes.

Desuden skal der effektiviseres på mandskab, materiel, arbejdsgange med mere.

Dyrt at lukke

Det dyreste alternativ er en øjeblikkelig nedlukning. Alene afskedigelse af 40 tjenestemænd vil koste op mod 62 millioner kroner. Et andet alternativ er en kontrolleret nedlukning af Natur- og Vejservice, men det vil dels tage længere tid, dels koste et løbende driftsunderskud.

Desuden vil Aarhus Kommune uden egen entreprenørafdeling ikke være i stand til at løse mindre og særlige opgaver på egen hånd. Arbejdet med at organisere den kommunale entreprenør vil løbe frem til efteråret. I denne proces vil der også blive skabt overblik over afskedigelserne.

Indtil da vil ledelsen af Natur- og Vejservice overgå til Mobilitet, Anlæg og Drift i Teknik og Miljø med driftschef Kim Gulvad Svendsen som den foreløbige chef.

Magistraten behandler indstillingen om lukning af Natur- og Vejservice på sit møde på mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce