Annonce
Randers

Underskud til Hede Rytmer kan koste på kulturen i Randers

Regnvejret kostede ifølge arrangøren et par millioner i tabte bar- og billetindtægter. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Det endte med våde sokker og et millionunderskud, da der 15. og 16. juni blev afholdt Hede Rytmer i Randers for første gang. Et underskud, der nu sendes videre til kreditorerne, herunder de lokale idrætsforeninger.

Randers: Da Hede Rytmer lagde vejen forbi Justesens Plæne i Randers, åbnede himlen sig på festivalens anden dag. Som dagen skred frem, lignede plænen mere og mere en pøl, og det endte med at betyde lavvande i kassen.

Foreningen bag festivalen har derfor meddelt kreditorerne, at der mangler i omegnen af halvanden millioner kroner på bundlinjen. De mange foreninger og firmaer, der har penge til gode, har i stedet fået tilbudt en betaling på cirka 35 procent af det beløb, de har til gode.

Det er hverken sjovt for arrangøren bag eller for dem, der ikke kan få deres penge, men det kan også få længerevarende konsekvenser for kulturlivet i Randers.

- Det vil ikke gøre det lettere som arrangør i Randers fremadrettet i hvert fald. Når man skal snakke med frivillige foreninger, vil de naturligvis være mere mistænkelige, siger Leif Bressum, der gennem mange år har lavet musikalske arrangementer i byen.

Omkring 200 frivillige fra lokale idrætsforeninger hjalp til med afviklingen af Hede Rytmer mod betaling til foreningerne. Penge, som de nu må kigge langt efter.

Annonce

Betaling forud

Det er dog ikke kun de frivillige kræfter, der kan blive sværere at hverve. Når firmaer oplever ikke at få deres penge, kan det smitte af på den måde, de fremover vil afregne med musikalske arrangementer, mener Leif Bressum.

- Det kan betyde, at kreditorer vil begynde at kræve penge i forvejen, og så skal man jo til at have en pengetank bag sig for at kunne stable et arrangement på benene. Folk vil tage deres forholdsregler, og det kan jeg da godt forstå med sådan en sag i baghovedet, siger han.

Det faktum kan risikere at tage modet fra nogle arrangører - herunder også Leif Bressum.

- Hvis det bevæger sig for meget i den retning, så tror jeg hellere, at vi må overlade det til de unge mennesker.

Han understreger dog, at han hilser både lokale og udefrakommende arrangører hjerteligt velkommen i Randers.

- Jeg synes, det er alletiders, at der kommer både små og store aktiviteter til vores by. Men det er synd for Randers, og især idrætsforeningerne, at man skal trækkes igennem sådan noget her, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce