Annonce
forside

Undgå feriekaos: Elbtunnellen i Tyskland spærres totalt

Syd for Elben skal motorvejen udvides fra seks til otte spor, hvilket gør det nødvendigt totalt at lukke tunnellen for trafik i to nætter. Foto: Wikimedia

For kun anden gang i bygningsværkets historie bliver motorvejstunnellen ved Hamborg totalt spærret i juli.

HAMBORG: For kun anden gang i bygningsværkets levetid bliver motorvejstunnellen under Elben ved Hamborg i juli totalt afspærret i begge retninger. Det er nødvendigt som forberedelse til, at motorvejen syd for tunnellen skal udvides fra seks til otte spor.

Første gang spærres tunnellen om natten mellem lørdag den 7. juli og søndag den 8. juli. Anden afspærring finder sted natten mellem den 28. og 29. juli.

Naturligvis vil det trods spærringen fortsat være muligt at krydse Elben. Vejen er blot lang og besværlig, idet trafikken ledes gennem selve Hamborg og via broerne over floden.

Første gang tunnellen var totalt afspærret var omkring årtusindeskiftet. Dengang skulle der i forbindelse med etableringen af det fjerde tunnel-rør installeres nyt edb-udstyr. Og faktisk er det dette udstyr, der nu skal fornys i forbindelse med udvidelsen af motorvejens kapacitet på tunnellens sydlige side.

Motorvejstunnellen blev indviet i 1975. Hver uge bliver strækningen benyttet af knap en million køretøjer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce