x
Annonce
Randers FC

Undgå restaurantbesøg, fitness og indkøb: Randers FC opfordrer spillerne til ekstra omtanke

Randers FC opfordrer spillerne til at tage en række forbehold i dagligdagen for at undgå corona-smitte, og på Viborgvej har de også isoleret Superligatruppen. Arkivfoto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Superligakampene afvikles aktuelt uden tilskuere, men også i livet væk fra fodboldbanen har coronavirussen konsekvenser for Randers FC-spillerne. Klubben har udstukket retningslinjer, som de opfordrer spillerne til at følge.

Randers: Frygten for coronavirus er efterhånden allestedsnærværende.

Antallet af smittede stiger dag for dag, og udviklingen har fået Randers FC til at værne ekstra om Superligatruppen.

De tomme tribuner omkring Superligakampene er et tiltag fra Divisionsforeningen på opfordring fra myndighederne, men internt i Randers FC tager man også en række forbehold for at holde den smitsomme virus ude af omklædningsrummet.

- Vi opfordrer selvfølgelig spillerne til at følge de retningslinjer, myndighederne er kommet med, men derudover har vi lavet nogle skærpede retningslinjer, som vi opfordrer vores Superligaspillere til at følge. Vi ser blandt andet helst, at de kører direkte hjem efter træning, at de ikke tager ud og handler, og at de generelt holder sig væk fra forsamlinger med et større antal mennesker, fortæller sportsdirektør Søren Pedersen.

Således opfordrer klubben spillerne til at agere i fritiden, men også på træningsanlægget på Viborgvej, bliver der taget særlige forbehold.

Medier må kun være i telefonisk kontakt med spillere og trænere i dagligdagen, mens man har valgt at isolere Superligatruppen fra de øvrige i klubben.

- Det betyder blandt andet, at ungdomsspillere ikke længere træner med Superligaspillerne. Vi har tre-seks ungdomsspillere, som jævnligt træner med, men nu har vi lukket af, så alle dem, der ikke har en fuldtidsaftale, ikke længere træner med Superligaholdet, siger Søren Pedersen.

- Det er også kun Superligatruppen, der må benytte vores styrkelokale, og vi forsøger også at isolere spillerne i forhold til spisning, så de ikke sidder i nærheden af klubbens øvrige spillere og administration, fortsætter sportsdirektøren.

Annonce

Et fair træk

Anfører Erik Marxen uddyber over for Randers Amtsavis, at det af klubbens skærpede retningslinjer også fremgår, at spillerne så vidt muligt skal lade andre om at hente og bringe barn i institution, og at de skal undgå offentlige fitnesscentre og minimere restaurantbesøg.

Umiddelbart store indgreb i det private liv, men Erik Marxen synes, at det er et fair træk fra klubbens side.

- For os vil det være en katastrofe, hvis vi pludseligt skal sende 15 spillere i karantæne, fordi én på holdet får det. Det vil sætte os lysår tilbage sportsligt, og derfor er vi nødt til at tage det alvorligt. Vi har ikke fået besked på at gå i karantæne, men vi har fået besked på at tænke os om, og det bør vi kunne efterleve, lyder det fra Erik Marxen.

Ikke et stort indgreb

Anføreren erkender, at situationen er speciel, men han pointerer samtidigt, at Randers FC-spillerne er vant til retningslinjer i professionelt øjemed.

- Vi skal også gå tidligt i seng og spise rigtigt dagen før kamp, og jeg ser de her opfordringer fra klubben, som en del af den professionalisme, som vi arbejder under. Der bliver skruet lidt op for nogle ting nu, men jeg synes ikke, at det er et stort indgreb i min dagligdag, siger Erik Marxen, der ser de tomme fodboldstations som et større indgreb.

De mennesketomme tribuner ærgrer Randers FC-anføreren, men han fornemmer ikke, at det tager fokus fra den top 6-jagt, som klubben står i.

- Når man er på banen, handler det om fodbold, så på den måde føler jeg ikke, at det tager fokus fra os. Selvfølgelig spiller vi under nogle andre forudsætninger, som kan give nogle udfordringer omkring spændingsniveau, men det fjerner ikke vores fokus fra det, som det handler om, fortæller anføreren.

Randers FC møder AGF torsdag aften klokken 21.00 i Ceres Park for tomme tribuner.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

31-årig havde hash i underbukserne

Randers

Lokal politisk bekymring for genåbning af institutioner og skoler: Det vil kræve ekstra ressourcer

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Annonce