Annonce
Randers

Ung magnetfisker fik usædvanlig fangst på Den Blå Bro: - Jeg måtte hellere ringe til politiet

Alexander Leuthenberger Rygaards allerførste fangst med magnetfiskerudstyret bliver nok ikke en, han lige glemmer. - Det var helt urealistisk, siger han. Privatfoto.
Alexander Leuthenberger Rygaard skulle teste sit magnetfiskerudstyr i Gudenå for allerførste gang, da han fik et noget usædvanligt bid.
Annonce

Randers: Onsdag eftermiddag sad Alexander Leuthenberger Rygaard på McDonalds med sin kæreste og niece. De havde rigtig god tid inden deres næste aftale. Derfor tænkte han, at tiden endelig var kommet til at få testet sit magnetfiskerudstyr.

Han havde købt udstyret, fordi han havde set et opslag på Facebook Randers om, hvad man kunne fange i Gudenå og Randers Fjord.

- Jeg tænkte, det kunne være en sjov hobby, forklarer han.

Alexander Leuthenberger Rygaard er 19 år og går til hverdag på FGU i Randers. Onsdag eftermiddag tog han kæresten og niecen med og kastede rebet med magneten udover kanten på Den Blå Bro.

- Altså, jeg har jo ikke prøvet det før, men da jeg trak magneten ind efter første kast, føltes den ikke meget tung, men alligevel lidt tungere end da jeg kastede den ud, forklarer Alexander.

Han havde hørt om nogen, som havde fisket et oversavet jagtgevær op og jokede med, at han måske havde fanget resten. Alligevel blev han noget overrasket, da han så, at det var en pistol, han havde fået fat på.

- Det var helt urealistisk, fortæller han.

Annonce

Politiet kom hurtigt

Han overvejede, hvad han skulle gøre og kom hurtigt frem til, at han skulle ringe til politiet. Da han kom igennem, forklarede han, hvad han havde fundet.

Og fem minutter efter kom Østjyllands Politi til stedet.

- De spurgte mig, om jeg havde rørt ved pistolen, men jeg havde bare lagt den ned på broen med det samme, fortæller han.

Østjyllands Politi bekræfter, at de onsdag klokken 17.46 fik en henvendelse om en pistol trukket i land fra Den Blå Bro i Randers.

- Vi tog ud og hentede pistolen, fortæller Jakob Christiansen, Kommunikationskonsulent ved Østjyllands Politi.

Da politiet kom tilbage til stationen, fandt de ud af, at det var en luftpistol, som skyder med hagl, og derfor blev der ikke efterforsket nærmere i sagen.

- Sådan en må alle have, så længe de ikke render rundt med den i offentligheden, forklarer Jakob Christiansen.

- Hvis det havde været en pistol til skarp ammunition, havde vi efterforsket sagen nærmere, fortæller han.

Samtidig understreger Jakob Christiansen, at det er godt og rigtigt, at Alexander ringer til politiet i situationen, så politiet kan undersøge våbnet.

Annonce

Spændende hobby

Alexander Leuthenberger Rygaard fik kun en ting mere på magneten onsdag eftermiddag. Det var til gengæld en meget stor ting.

- Jeg får ikke kastet magneten langt nok ud, så den sidder pludselig fast på Den Blå Bro, fortæller han.

Derfor måtte han ud at klatre på siden af broen for at få den løs.

- Jeg var godt nok bange for at falde ned, siger han og understreger, at hans første oplevelser bestemt ikke har skræmt ham væk fra sin nye hobby.

- Jeg syntes, det var spændende, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Fortid i den tyske Bundesliga: Cimbria skriver med amerikansk førsteprioritet

Annonce