Annonce
Østjylland

Ung mor samler ind til Den Gamle By: Det her må ikke gå tabt

Winnie Dürr Bang med sine børn på tur i hestevogn i Den Gamle By. Privatfoto
Pengene strømmer ind i Facebook-gruppe, som Winnie Dürr Bang har lavet til donationer for købstadmuseet.

AARHUS: En ung mor med to børn er så ked af, at Den Gamle By er kommet i vanskeligheder på grund af coronakrisen, at hun har startet en indsamling af penge til museet.

Winnie Dürr Bang bor i Silkeborg, men hun er kommet ofte i Den Gamle By som barn og besøger stadig museet så ofte hun kan med sine børn.

- Jeg kan ikke bære tanken om, at Den Gamle By kan risikere at gå konkurs, og at der ikke er gjort et forsøg på at redde byen. Derfor har jeg oprettet en gruppe på Facebook. Her kan folk blive opmærksom på, at "byen" har økonomiske vanskeligheder og støtte den. Bare små beløb vil nytte, forklarer Winnie Dürr Bang, der er 32 år.

Hun besøger Den Gamle By mindst en gang om måneden og henvendte sig for at høre, om museet var interesseret i, at hun lavede en gruppe, som kan skaffe donationer.

Annonce

Gruppen

Facebook-gruppen hedder "For alle os, som vil redde Den Gamle By".

Man kan støtte museet på to numre på Mobilepay: 83 21 96 og 39 557.

Elsker historien

- Jeg elsker den danske historie og har altid følt mig "hjemme" i Den Gamle By. Mange andre gør det samme, så jeg synes, at vi alle har et ansvar for at forsøge at redde noget af Danmarks historie. Mine børn er med på museet til højtiderne, især op til jul, da de elsker og komme ud for at spise risengrød i Møntmestergården med nisserne og at komme med ind på konditoriet og vælge den kage, de har lyst til, fortæller Winnie Dürr Bang.

- Jeg føler bare en tilknytning, som jeg ikke har til nogle af de andre steder, føjer hun til.

Hun synes, at det særlige ved Den Gamle By er stemningen.

- Medarbejderne formår at skabe en god atmosfære med musik, kostumer, måden de taler til os på, og måden, de hilser på én ... De er simpelthen så gode til at få os i den helt rette stemning, og man føler sig så velkommen i huse, lejligheder og butikker. Den Gamle By er bare noget helt særligt, som ikke må gå tabt i den danske historie, siger Winnie Dürr Bang.

Glad for opbakning

Direktør Thomas Bloch Ravn i Den Gamle By takker for den fantastiske opbakning og glæder sig over, at pengene strømmer ind.

I løbet af onsdagen blev 50.000 lynhurtigt til 100.000, i øvrigt sammen med mange søde bemærkninger. Og uden for museets indgang er der kastet yderligere 25.000 kroner i en indsamlingsboks.

- Det varmer og giver rygstød i vores arbejde med at få Den Gamle By igennem krisen, skriver han, der har brug for millioner. Museet skaffer selv 75-80 procent af sine indtægter. Resten kommer fra Aarhus Kommune og staten.

Facebook-gruppen hedder "For alle os, som vil redde Den Gamle By", og efter en dag havde den allerede flere end 3000 følgere.

Man kan støtte museet på to numre på Mobilepay: 83 21 96 og 39 557.

I Sverige er der oprettet en lignende side for friluftsmuseet Skansen i Stockholm. Den har eksisteret betydeligt længere og har 47.000 følgere.

Winnie Dürr Bang vil hjælpe Den Gamle By, som hun har elsket siden hun var barn. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce