Annonce
Randers

Ungdomsskoleelever kom med gode ideer til Randers FC

Christian Veng Jespersen fra 7. klasse på Tirsdalens Skole var den ene af de tre, der fremlagde ideerne til, hvordan Randers FC's app kan blive bedre. De to andre elever var Christoffer Ullits Estrup Jensen og August Møller Andersen. Foto: Annelene Petersen

Tre elever fra 7. klasse på Tirsdalens Skole præsenterede deres input til, hvordan Randers FC kan få mere ud af sin app.

Annonce

RANDERS: De rømmede sig nogle gange, inden de for alvor tog ordet, de tre ungdomsskolelever. Men derefter var der ingen slinger i valsen.

Tirsdag formiddag fremlagde Christian Veng Jespersen, Christoffer Ullits Estrup Jensen og August Møller Andersen fra 7. klasse på Tirsdalens Skole deres ideer til at forbedre Randers FCs app. Med ved bordet sad fodboldklubbens projektchef Jesper Hansen og indehaver af web-virksomheden Sidewalk, Ronnie Dohm.

De tre elever har de seneste tre måneder arbejdet med deres egne ideer til Randers FCs app. Klubben præsenterer sig allerede med en app, men Christian, Christoffer og August havde flere ideer til, hvordan applikationen kunne gøres endnu bedre.

Meget struktureret fremlagde de deres tanker om at udbygge den eksisterende app med en online-fanshop, fremvisning af highlights fra sæsonens kampe - med kommentarer af kendte mennesker eller komikere, forskellige konkurrencer og et "Alt om Randers FC"-afsnit.

Især tankerne om nye konkurrencer for gæster på stadion vækkede interessen hos reklamemanden og sportsdirektøren.

- De unge mennesker foreslår et virtuelt skrabespil a la det, McDonald's præsenterer. Og foreslår en slags Pokemon-jagt, hvor app'en guider gæster på stadion rundt inden kampen - for at finde frem til strategisk placerede Randers-spillere. Det er spændende tanker, vi helt sikkert vil arbejde videre med, siger Ronnie Dohm

Elevernes arbejde med deres Randers FC-app er sket som et led i den Mini Projektleder Uddannelse, de er i gang med som valgfag på Ungdomsskolen. Og det har været vigtigt for deres lærer Troels Bøgh Nielsen, at de unge prøver kræfter med rigtige projekter, der kan blive til noget i den virkelige verden.

Og tilsyneladende har han ramt plet med sit RFC-projekt.

- Vi kan naturligvis ikke bruge alle de forslag, vi er blevet præsenteret for i dag. Men nogle ting kan vi formentlig bruge direkte - mens vi givetvis vil lade os inspirere af andre af de unge menneskers ideer, siger Ronnie Dohm.

Målet for Christoffers, Christians og Augusts arbejde har været, at lokke flere gæster til fodbold i Randers. Og et af de redskaber, der har brugt, har været at appellere direkte til børn og unge - med den skumle bagtanke, at de vil tage deres forældre med til hjemmekampene.

- Vi forestiller og også, at der kan være flere konkurrencer og aktiviteter på en stadiondag. For eksempel en sparkekonkurrence med fodbold og huller, træning med reservespillerne inden kampen og uddeling af signerede fodbolde i pausen. Alt sammen for at gøre det mere spændende at komme på stadion - måske også for unge, der ikke brænder fuldstændig for fodbold, siger de.

Nogle ting kan vi formentlig bruge direkte - mens vi givetvis vil lade os inspirere af andre af de unge menneskers ideer.

Ronnie Dohm, indehaver af web-bureauet Sidewalk

Mini Projektleder Uddannelse

Ungdomsskolen gennemfører i år to hold af sin Mini Projektleder Uddannelse - på Tirsdalens Skole og Assentoft Skole - med 16 elever på hvert hold.- Målet med uddannelse er, at eleverne skal blive dygtigere til at få deres ideer omsat til handling. Det vil de både kunne bruge i deres skolegang og i deres fritid. Og det klæder dem godt på til hvad de måtte komme til at beskæftige sig med i fremtiden, siger lærer Troels Bøgh Nielsen.

Mini Projekt Leder-uddannelsen har kørt som pilotprojekt de seneste to år, men vil fra næste skoleår være et almindeligt valgfag, som Randers' unge kan vælge at prøve kræfter med.

Projektchef hos Randers FC, Jesper Hansen, og web-mand Ronnie Dohm (forrest) var imponerede over elevernes input til en forbedret Randers FC-app. - Vi kan bruge noget direkte og lade os inspirere af andet, sagde de. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Kragballe efter overlegent pokalavancement: - Det ligger lunt i svinget at få den her sejr

Annonce