Annonce
Mariagerfjord

Unge fandt rigtig mange penge og kom til at beholde dem – hvem ejer dem?

På politistationen i Hobro ligger lige nu et større pengebeløb, nogle unge har fundet. "Beholder man hittegods for sig selv, svarer det til tyveri," fortæller politiet i Hobro. Arkivfoto: Michael Bager
Nordjyllands Politi efterlyser ejeren til et større kontantbeløb, som blev fundet af tre unge i Hobro midtby mandag den 16. november. De unge havde i første omgang delt pengene mellem sig.
Annonce

MARIAGERFJORD: Politiet i Hobro efterforsker for tiden en lidt usædvanlig sag.

- Vores forebyggelsessektion modtog oplysninger om, at nogle unge mennesker i Hobro havde lidt flere penge mellem hænderne, end hvad normalt er for unge. Så de satte gang i en efterforskning sammen med kommunens SSP-medarbejdere og fandt frem til to drenge på 13 og 14 år samt en pige på 14 år, som var kommet i besiddelse af mange penge, siger politikommissær Mikkel Brügmann fra politiets sagscenter i Himmerland.

Politiet afhørte de tre unge sammen med deres forældre. Deres forklaring lød på, at de mandag den 16. november havde fundet en tegnebog med et større kontant beløb i Hobro midtby. De tog pengene og fordelte dem mellem sig, og så lagde de tegnebogen tilbage på findestedet.

- Og her vil vi gerne benytte lejligheden til at slå fast, at det ikke er en heldig beslutning. Under normale omstændigheder vil der i sådan en sag være tale om ulovlig omgang med hittegods, men fordi de tre unge er under den kriminelle lavalder, vil de ikke blive straffet for forseelsen, oplyser Mikkel Brügmann.

- Havde de i stedet afleveret pengene til politiet – som man skal, hvis man ikke umiddelbart selv kan finde ejeren – så kunne de formentlig have fået en god findeløn i stedet.

Annonce

Hvem ejer pengene?

Tilbage står nu spørgsmålet om, hvem rette ejer til de fundne kontanter er. Politikommissæren håber i den forbindelse på, at offentligheden kan hjælpe med den videre opklaring:

- Pengene er nu på Hobro Politistation, og vi efterlyser nu naturligvis ejeren. Vi vil ikke oplyse det præcise beløb, for vi vil selvfølgelig stille nogle kontrolspørgsmål til de personer, der måtte henvende sig. Men det er et beløb over 15.000 kroner, siger Mikkel Brügmann.

Han opfordrer samtidig til, at alle personer med oplysninger i sagen henvender sig til Nordjyllands Politi på tlf. 114 eller på Hobro Politistation.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Flere beboere blev vækket i nat: Beruset og aggressiv mand sparkede til biler

Annonce