Annonce
Randers

Unge: Lav en ny fortælling om Randers

Anne Knuth-Winterfeldt (tv) og Liza Jensen - med hunden Hirse - er glade for at være blevet randrusianere. De studerer i byen og bor i bofælleskab i Tøjhushave-kvarteret. Foto: Lars Rasborg

Studerende har slået sig ned i Tøjhushave-kvarteret og er glade for at bo i den kronjyske hovedstad. Fordommene holder absolut ikke stik, men man skal opleve det for at tro på det.

Randers: Hvis de ikke lige var, fordi Anne Knuth-Winterfeldt og Liza Jensen er begyndt at studere i Randers, så havde de aldrig slået sig ned her. De har begge haft fordomme om Randers. Men nu er de her, og de er glade for at bo i den kronjyske hovedstad.

Randers Kommune ser gerne, at unge studerende flytter til byen. Så er der nemlig en sandsynlighed for, at de bliver på længere sigt.

- Jeg kunne godt finde på at blive boende. Jeg kan godt se mig selv stifte familie i Randers, siger Anne Knuth-Winterfeldt, der kommer fra Aarhus, men flyttede til Randers tidligere på året, fordi hun læser til psykomotorisk terapeut ligesom Liza Jensen, der kommer fra Hadsten.

De bor i bofællesskab med to andre unge i en kæmpestor lejlighed i to etager med altan i Tøjhushave-kvarteret.

Her er masser af plads - til en husleje, der er halvt så høj som i Aarhus.

- Randers midtby er enormt hyggelig, med de små middelaldergader, klokkespillene i kirken og en dejlig stemning, mener Anne Knuth-Winterfeldt.

- Randers er en by med mange ansigter, der er nyt og gammelt, industri og meget forskellige boligkvarterer. Og så er det nem adgang til flot natur alle steder.

Liza Jensen, tilflytter
Annonce

Er Randers = øl?

Men måske burde man tænke lidt mere over, hvordan man som by præsenterer sig, mener Liza Jensen.

- Hvordan fortæller man som by, hvad man har at byde på? Man kommer kørende over Randersbro - og en bro er en fin og naturlig overgang mellem to bydele. Men så skal der fandeme ikke stå en stor øl ved indgangen til centrum, siger Liza Jensen.

Hun hentyder til den store Thor-øl, der er placeret ovenpå Gudenåhus. Et vartegn for et Randers, der var engang, men som måske ikke fortæller historien om, hvad Randers er idag?

Bryggeriet er forlængst jævnet med jorden. I stedet er der opført sundhedshus, boliger, biograf og restaurater.

Liza Jensen peger også på, at DLG-bygningen ved havnen er meget dominerende i bybilledet. Hvorfor ikke lave et stort maleri her, og i det hele taget gøre noget for at give "indflyvningen" til selve bykernen et mere indbydende indtryk.

- Randers er en by med mange ansigter, der er nyt og gammelt, industri og meget forskellige boligkvarterer. Og så er det nem adgang til flot natur alle steder. Det er noget af dét, der er kommet bag på mig, siger Liza Jensen.

Annonce

Vær konkret!

Anne Knuth-Winterfeldt glæder sig til, at flodbadet bliver en realitet, og til, at der tilsyneladende kommer streetfood til byen.

Hun elsker sit kvarter tæt ved Tøjhushaven.

- Man kommer hinanden ved, og der er forskellige aktiviteter, for eksempel fællesspisning i Remisen.

Anne Knuth-Winterfeldt og Liza Jensen roser også kommunens initiativ med et velkomstbrev i e-boks med masser af tilbud, som de fik, da de flyttede til byen i april.

- Det er dejligt at føle sig velkommen, siger de.

Til gengæld mener Anne Knuth-Winterfeldt, at kommunens branding-kampagne Randerledes, som hun har set ret mange gange på reklameskærmen i X-bussen til og fra Randers, inden hun flyttede hertil, er for meget.

- Jeg fik den tanke, at så idyllisk kan der simpelthen ikke være noget sted.

- Hvis man vil promovere Randers, så gør det helt konkret, lyder forslaget fra Liza Jensen.

- Når jeg fortæller om livet her i Randers til mine venner i Aarhus og København - om kvarteret, den store, billige lejlighed - så får de også lyst til at prøve Randers. Byen er tilpas stor til, at der kan ske noget, mener Anne Knuth-Winterfeldt.

- Nu hvor jeg bor her, er der jo dejligt, og jeg har ændret retorikken omkring Randers, siger hun.

Spørgsmålet er, hvordan man helt overordnet ændrer fortællingen om byen.

- Det er vigtigt at støtte nye tiltag og kreative ting, som tiltaler unge, at der sker noget, som gør folk nysgerrige, mener Liza Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Den sidste fuldtræffer ramte desværre vandflasken: Sagt efter top 6-dramaet i Randers

Randers FC For abonnenter

Wingback imponerede i Randers FC-skuffelse: Karakterer fra opgøret mod Lyngby

Randers

Søndagens coronatal lokalt: Favrskov er på vej ud af bunden af smitteskalaen

Annonce