Annonce
Randers

Unge randrusianere dyster på gode ideer

89 unge randrusianere dyster på gode ideer mod andre kreative unge, når Danish Entrepreneurship løber af stablen i Fredericia 21. november. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Når årets Danish Entrepreneurship Award om et par uger uddeles i Fredericia, er 89 unge fra Randers med i opløbet.
Annonce

RANDERS: Torsdag 21. november uddeles Danish Entrepreneurship Award for niende gang i Messehallerne i Fredericia. Og med i opløbet om de prestigefyldte priser er 89 unge fra de randrusianske uddannelsesinstitutioner. Det er Randers Realskole, Randers Kristne Friskole, Tradium Handelsgymnasium og Dania, der repræsenterer de randrusianske farver ved den store konkurrence med over 3000 deltagere.

Konkurrencen handler ganske enkelt om at præsentere Danmarks mest innovative ideer.

- Til Danish Entrepreneurship Award fejrer vi innovative og nysgerrige unge, der har mod og lyst til at forfølge deres egne gode ideer. Derfor er det også enormt fedt, at vi endnu engang har fået virkelig mange tilmeldinger til vores store idé-fest, som kan give de unge et klap på skulderen og et ekstra lille skub til at føre deres ideer ud i livet, siger Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Award.

- Til Danish Entrepreneurship Award fejrer vi innovative og nysgerrige unge, der har mod og lyst til at forfølge deres egne gode ideer.

Camilla Ryge Leth, projektleder

Annonce

Konkurrerer med jævnaldrende

Eleverne dyster mod andre elever på deres egen alder og fra deres egne uddannelser. Den største konkurrence på dagen er Idékonkurrencen, hvor mere end 2000 kreative elever og studerende dyster mod hinanden - opdelt i tre aldersgrupper.

Danish Entrepreneurship Award samler unge fra 6. klasse til de videregående uddannelser.

Således har 6.-7.-klasserne deres egen Projekt Edison-opfinderkonkurrence, ligesom der kåres en vinder i Da Vinci-konkurrencen for elever på ungdomsuddannelserne.

- Og det er ikke altid de ældste elever indenfor kategorierne, der vinder, forsikrer projektkoordinator Camilla Ryge Leth.

Og selv om meget af fokus på dagen naturligvis er på de mange konkurrencer, byder Award-eventen også på andre ting. Ud over at måle deres krøllede hjerner mod hinanden, får de mange deltagere blandt andet også muligheden for at teste deres ideer overfor erfarne erhvervsfolk.

- Vi tilbyder de unge mennesker muligheden for at få reel sparring på deres ideer fra professionelle erhvervsfolk, høre foredrag med spændende iværksættere og udvikle deres kreative evner gennem mødet med andre.

Ud over de mange deltagere forventer arrangørerne, at omkring 7000 mennesker vil gæste Danish Entrepreneurship Award i løbet af dagen i messecentrets Hal C.

Danish Entrepreneurship Award

Danish Entrepreneurship Award er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab.

Fonden arbejder for at fremme unges kompetencer inden for innovation og iværksætteri ved at integrere og forankre entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer.

Fonden er desuden det centrale nationale videncenter, som er med til at udbrede og videreformidle forskning om entreprenørskab i undervisningen. Gennem undersøgelser og analyser er Fonden også selv med til at generere ny viden om udbredelsen og effekterne af entreprenørskabsundervisning i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Cyklist kørt ned af svingende bil

Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce