Annonce
Kultur

Unge tog soveposen med på biblioteket: Pløjede sig gennem 20.000 sider på et døgn

Der blev gået til makronerne på biblioteket både dag og nat. Foto: Anne Myrup Pedersen
De havde sagt ja til at deltage i læsemaraton på Randers Bibliotek og læseheste og natugler læste løs i 24 timer i streg.
Annonce

Randers: Klokken 12.00 tirsdag den 15. oktober troppede 12 unge bogorme op på Randers Bibliotek med soveposen på ryggen og hovedpuden under armen.

De havde nemlig meldt sig til ”bibreadathon”, som er et gratis tilbud for bogelskere i alderen 13 til 20 år. Biblioteket stiller madrasser, sækkepuder og glade medarbejdere til rådighed, så det eneste, de unge skal medbringe, er læselysten og det gode humør.

Og det var der nok af, da vi besøgte de udmattede bogorme klokken 11 onsdag formiddag. Vi snakkede med de to 15-årige piger, Celeste Christiansen og Karoline Kornerup, der begge to var en smule klatøjede, men de kunne fortælle gode ting om arrangementet.

- Jeg kom, fordi jeg synes, det var rigtig godt sidste år. Det er en sjov oplevelse, siger Karoline Kornerup.

Læseheste og natugler havde indtaget en del af læsesalen på Randers Bibliotek med deres soveposer og luftmadresser. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Slugte 20.000 sider

Men programmet stod altså ikke kun på intensiv læsning, for deltagerne var både på natløb i bibliotekets tomme gange og kontorer, lige som der blev stablet en gang boghækkeløb på benene i løbet af natten.

Hvis man havde brug for en pause fra bogen, tøvede de unge læsere ikke med at tage en snak eller et spil kort, mens kun få deltagere måtte bukke under for søvnen.

Biblioteket stiller ingen krav til, hvor meget eller hvor lidt, man skal læse - eller sove for den sags skyld. Det eneste krav er, at man skal være både læsehest og natugle. De har til sammen pløjet sig igennem ca. 20.000 sider.

Celeste og Karoline kunne sagtens finde på at komme igen. Begge piger kan varmt anbefale ”bibreadathon” til andre unge bibliomaner.

Men de slutter også af med at sige, at nu skulle de altså bare hjem og sove.

Omkring 20.000 sider blev pløjet igennem i løbet af et døgns læsning på biblioteket. Foto: Anne Myrup Pedersen
Der skal masser af kaffe, slik og postevand til for at læse sig gennem iet bogmaraton. Foto: Anne Myrup Pedersen
Det er femte gang, Randers bibliotek arrangerer læsemaraton. Foto: Anne Myrup Pedsersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariagerfjord

17 coronasmittede på én uge i Mariagerfjord

Annonce