Annonce
Erhverv

Ungt energihandelshus skifter ud i toppen: Ny direktør skal gøre selskabet klar til børsen

Torben Nordal Clausen var i perioden 2010-2014 administrerende direktør for det store aarhusianske energihandelshus Danske Commodities, der i dag tæller 300 medarbejdere, stiftet af Henrik Lind og i 2019 solgt til norske Equinor for tre mia. kroner. Nu skal Torben Nordal Clausen stå i spidsen for et nyt aarhusianske energihandels-eventyr som administrerende MFT Energy fra 2017, hvor han har været bestyrelsesformand siden 2018. Pressefoto
Torben Nordal Clausen indtræder som ny administrerende direktør i aarhusianske MFT Energy. Formålet er i løbet af de næste tre år, at han sammen med medarbejderne gør energihandelshuset klar til en børsnotering.

AARHUS: Efter et par gode opstartsår er MFT Energy nu klar til at sætte fart på væksten.

Det skal blandt ske med en børsnotering i løbet af de kommende tre år. Og for at det kommer til at ske, sætter MFT Energy et velkendt navn i spidsen for energihandelshuset.

Den nuværende bestyrelsesformand Torben Nordal Clausen, der tidligere har stået i spidsen for Danske Commodities, bliver ny direktør.

- Timingen er rigtig nu. Både for MFT Energy og mig. Jeg vil gerne udvikle virksomheden og medarbejderne, så vi sammen når målet om at blive verdens bedste energihandelshus. Den rejse bliver sjov, motiverende, lærerig og alle tilbydes en økonomisk upside. Det første store mål er at gøre virksomheden endnu stærkere og klar til en børsnotering om tre år, siger Torben Nordal Clausen i en pressemeddelelse.

Annonce

MFT Energy

  • MFT Energy startede med at handle med energi i 2017
  • MFT Energy har hovedkvarter i Aarhus og kontor i Istanbul
  • MFT Energy handler med energi - elektircitet og gas - i 24 lande
  • MFT Energy er bygget på en partnerskabsmodel, hvor succesfulde medarbejdere kan blive medejere
  • MFT Energy har aktuelt 7 datterselskaber sammen med vores partnere
  • MFT Energy nåede en omsætningen på 826 mio. kroner og et resultat før renter og skat (EBIT) på 15,8 mio. kroner i sit seneste regnskab for 2019.

Mange års erfaring

Torben Nordal Clausen har siden april 2018 været bestyrelsesformand og investor i MFT Energy. Posten som bestyrelsesformand overtages nu af virksomhedens grundlægger Simon Rathjen, der er yderst tilfreds med den nye mand i front.

- Torben har mange års erfaring som topleder, han kender energibranchen indgående, og han styrker os i troen på, at vi kan opnå vores mål om at blive en verdensomspændende energivirksomhed. Vi forventer helt klart, at han kan løfte os til det niveau, der skal til for, at en virksomhed kan blive børsnoteret, siger Simon Rathjen.

Indsættelsen af Torben Nordal Clausen betyder, at den tidligere administrerende direktør Cagdas Ates træder ind i rollen som salgs- og marketingdirektør, Chief Commercial Officer (CCO).

Torben Nordal Clausen

50 år og uddannet Henley Executive MBA

1990-1994: The East Asiatic Company (ØK)

1994-1996: J. Lauritzen Holding

1996-2010: Bunker Holding – medlem af direktionen

2010-2014: Administrerende direktør & Partner i Danske Commodities

2014-: Investor/bestyrelsesformand i en række start-up selskaber – herunder Penneo, MyLoyal, Lendino, Community Hub og Pensionistvenner

2018-2020: Bestyrelsesformand & Partner i MFT Energy

2020-: Administrerende direktør & Partner i MFT Energy

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Erhverv

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Annonce