Annonce
Randers FC

Ungt U19-hold vil spille sig væk fra bunden: Blandt de 10 bedste er målet

Hans Paarup nåede kun to kampe som cheftræner for Randers Freja FC's U19-hold i sidste sæson, inden coronapandemien afblæste sæsonen i begyndelsen af marts. Arkivfoto: Ole Nielsen
I weekenden indleder U19-mandskabet fra Randers Freja FC ligasæsonen med en udekamp mod AaB. Som vanligt er spillernes udvikling i fokus, men cheftræner Hans Paarup har også en ambition om at lægge afstand til bunden.
Annonce

Randers: 10 nederlag i 14 kampe.

Sådan lød de nedslående statistikker for Randers Freja FC's U19-hold i den forgangne sæson, som for randrusianerne endte med at være færdigspillet allerede i begyndelsen af marts på grund af coronavirus.


Vi skal udvikle spillerne til at komme tættere på Superligaholdet, men resultatmæssigt vil vi også gerne gøre det bedre end sidste sæson. Vi vil gerne ende i feltet fra fem til ti.

Hans Paarup, U19-træner Randers Freja FC


Indenfor de seneste fem måneder har holdet blot spillet tre træningskampe, men lørdag er ventetiden forbi, når de tager hul på den nye ligasæson med en udekamp mod AaB.

- Vi glæder os til at spille om point, og jeg tror, vi har en fin mulighed for at komme godt fra land. Det bliver en tæt kamp, hvor marginaler bliver afgørende, men vi tager derop for at vinde, fortæller cheftræner Hans Paarup, som tiltrådte i klubben ved årsskiftet til 2020.

Annonce

Midterfeltet

Blot to kampe nåede han at dirigere Randers Freja-holdet, inden coronaen sendte hele ungdomssektoren på sommerferie.

På det tidspunkt var randrusianerne placeret som nummer 12 ud af ligaens 13 hold, men cheftræneren håber at kravle væk fra den helt tunge ende i den kommende sæson.

Et mål, som dog ligger under holdets vanlige overordnede ambition om dygtiggøre de unge spillere.

- Vi skal udvikle spillerne til at komme tættere på Superligaholdet, men resultatmæssigt vil vi også gerne gøre det bedre end sidste sæson. Vi vil gerne ende i feltet fra fem til ti, fortæller Hans Paarup, som har forventninger til det kuld fra årgang 2003, der er rykket fra U17 til U19.

Mikkel Brund, Jeppe Kudsk, Andreas Pisani og Aske Adelgaard er blandt de spillere, som er rykket op i U19-truppen.

- Årgangen, som vi har fået op, har gjort det godt i U17, og derfor har vi naturligt forventninger til dem. De bliver krydret med dygtige spillere fra 2002, men vi bliver et ungt hold med spilletid til mange førsteårs, lyder det fra cheftræneren, der også har fået tilgang af keeper Philip Gejl fra OB og kantspilleren Frederik Pedersen fra Brøndby.

Annonce

God optakt

De seneste ugers træningskampe er endt i sejre over Sønderjyskes U19-hold og Djurslands Danmarksseriehold, mens randrusianerne delte med Viborgs U19-hold.

Ifølge cheftræneren har det set fint ud frem mod premieren trods et par skader undervejs.

- Vi har roteret godt, set spillerne og haft gode træninger. Efter så lang en pause skal spillerne doseres i forhold til den fysiske del, men optakten har været god. Nogle klubber har været begunstiget af at spille slutspil før sommerferien, som vi ikke var en del af, så i det lys skal vi spille os lidt mere i form end nogle af de andre, siger Hans Paarup.

Randers Freja FC inderleder sæsonen lørdag klokken 13 i Aalborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Uheld skabte kø flere steder på E45

Randers

Specialpatrulje hentede hash og skunk

Randers FC For abonnenter

Randers FC-serie: Som rekordholder og med bind om armen sagde han farvel

Sport For abonnenter

Alt andet end pletfri præstation mod Ajax: Her er Agesens forklaring

Annonce