Annonce
Østjylland

Universitetet jagter kvinder til topjob

Rektor Brian Bech Nielsen vil have bedre kønsbalance på Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet
Stilling som dekan slået op igen for at få bedre kønsbalance på Aarhus Universitet.
Annonce

AARHUS: Rektor Brian Bech Nielsen er på jagt efter kvinder til et job som dekan på Aarhus Universitet.

Det lykkedes ikke i første omgang at finde en egnet kandidat. Derfor er jobbet som dekan for Natural Sciences, naturvidenskab, slået op for anden gang.

Det eksisterende fakultet, Science and Technology, skal deles op i to nye fakulteter, Faculty of Natural Sciences og Faculty of Technical Sciences.

Der kommer altså to nye fakulteter med to nye dekaner.

Dekanen for Science and Technology, Niels Christian Nielsen, sagde op i forbindelse med den beslutning, og for tiden har universitetet derfor en konstitueret dekan, Lars Henrik Andersen.

Den ene dekan, for Technical Sciences, venter universitetet at kunne ansætte til start 1. januar, mens den anden stilling for Natural Sciences er opslået igen.

- Der var både gode og kvalificerede kandidater, men vi ønsker et bredere felt med mere diversitet og gerne flere kvindelige ansøgere, siger rektor Brian Bech Nielsen til universitetets hjemmeside.

Dekan Niels Christian Nielsen sagde sit job op, da Science and Technology blev splittet op i to fakulteter. Foto: Anders Trærup, Aarhus Universitet
Annonce

Nye navne

Rektor mener, at fakultetet Science and Technology har vokset sig så stort, at det bør deles i to fakulteter.

- Omsætningen på Science and Technology udgør tæt på halvdelen af Aarhus Universitets samlede økonomi. Og med fakultetets markante satsninger på ingeniørvidenskab og digitalisering er der udsigt til, at den andel stiger. Der er behov for at skabe mere rum for ledelse, nærhed og faglig fokusering. Og samtidig skabe balance i den samlede fakultetsstruktur på Aarhus Universitet. Forhåbentlig kan vi med genopslaget få flere og meget gerne også kvindelige ansøgere til at se spændende muligheder i denne stilling, siger Brian Bech Nielsen til universitetets hjemmeside.

Undervejs vil universitetet også finde nye navne til de to fakulteter.

Kvindernes og andre ansøgeres frist for at komme ud af busken er 9. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Her er dokumentationen: TV2 inviterede til skjulte optagelser, men kommunen takkede nej

Coronavirus

Live: Ingen enighed efter timelange forhandlinger om næste fase af genåbning

Annonce