Annonce
Randers

Upopulære vindmøller ved Trikelshøj

Kæmpevindmøller mistænkes for at skadelige lyde og generende lyseffekter. Arkivillustration.

Møde. Vindmølleprojektet ved Trikleshøj, møder nu modstand. I aften inviterer den lokale protestgruppe til infomøde.

Annonce

Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller har fået endnu et medlem. Det gælder gruppen, der protesterer imod vindmøllerne ved Trikelshøj syd for Fårup. I aften inviterer de til et møde på Fårup Skole, hvor arbejdsmediciner Mauri Johansen, vil komme og fortælle om sit syn på de høje møller og deres effekt på lokalmiljøet. Han er blandt andet kendt for at fremhæve deres skadelige virkninger for helbredet og støtter sig til undersøgelser, hvor flagermus er døde, på grund af den lavfrekvente støj fra vindmøller.

De tre vindmøller, der planlægges opsat ved Trikelshøj syd for Fårup, er 130 meter høje og har en effekt på 3 megawatt pr. mølle. Arkivfoto.

Ejendomsmægler John Taulborg fra den lokale styregruppe, som har taget initiativ til infomødet, mener, det er på tide, at lokalbefolkningen får ren besked.

»Vi mener, kommunens kommunikation har været yderst sparsom i den her sag. Det er kun de allernærmeste naboer, der har fået noget at vide, men det berører jo hele nærområdet,« siger han.

Styregruppen tæller i øjeblikket 16 personer, men han er overbevist om, at de fleste naboer, vil gøre modstand, når de finder ud af, hvad der faktisk er på spil.

»Vi er alle i styregruppen tilhængere af vindmøller, men ikke når vi kommer op i den her størrelsesorden. Det svarer jo til at man sætter kraftvarmeværkets skorsten op tre gange herude. Vi er heller ikke trygge ved afstanden til den nærmeste børnehave, der ligger bare 1,2 kilometer væk,« understreger John Taulborg.

Randers Kommune tager dialogen op med lokalbefolkningen 11. september, hvor der holdes borgermøde på Fårup Skole. For et år siden resulterede lignende debatter og protestgrupper i at to ud af fire vindmølleprojekter blev droppet. Politikerne holdt dengang fast i projekterne ved Haslundkær og Ilshøj, men droppede de to ved Hald-Linde og Nørbæk.

rundtomranders

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland For abonnenter

Corona-eksperten: Sådan kan vaccinen komme til at ændre din hverdag

Coronavirus

Få overblikket: Sådan bliver genåbningen i din kommune

Randers For abonnenter

Dilemma: Politikere står langt fra hinanden i ulykkelig sag i Assentoft - bygherren vil gøre alt for at finde en god løsning

Annonce