Annonce
112

Uro i Djurs Sommerland: 13 unge mænd bortvist - to anholdt

Politiet måtte rykke ud med tre patruljer. Foto: Katrine Becher Damkjær
En større gruppe mænd blev torsdag bortvist, og flere blev anholdt, efter at de havde skabt uro i vandlandet i Djurs Sommerland.

NIMTOFTE: Østjyllands Politi var torsdag eftermiddag en tur i Djurs Sommerland, men modsat de fleste, som kommer i forlystelsesparken i Nimtofte, så var det ikke for at prøve rutschebanerne.

De var i stedet rykket ud til parken, fordi en gruppe unge skabte uro i vandlandet og nægtede at lytte til de ansatte. Tre patruljer blev derfor sendt til Djurs Sommerland, og her fik de fat på 13 unge mænd i alderen 16-26 år, der blev registreret og bortvist. Det var de dog ikke tilfredse med.

En 24-årig mand, der befandt sig i omklædningsrummet, da politiet ankom, råbte op og fægtede med armene. Derfor blev han bedt om at dæmpe sig og forlade omklædningsrummet roligt, men det nægtede han. Derfor blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Den anholdelse fik dog flere af de bortviste mænd til at stimle sammen om manden, og derfor gik en betjent imellem og bad mændene om at holde afstand, hvilket provokerede en 22-årig mand, så også han begyndte at råbe op og nægtede at forlade stedet. Derfor blev han også anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Den var han ikke med på, så han stak af fra betjenten, løb gennem vandlandet og hoppede over et hegn - dog ikke så langt.

For da betjentene kom ud af bagvejen med den bortviste gruppe og den 24-årige, der var anholdt, stod den 22-årige, der var stukket af, og ventede ved patruljebilerne. Han blev nu også sigtet for at være flygtet som anholdt. Han blev sat ind i patruljebilen og kørt til Randers Politistation. Den 24-årige blev løsladt.

Efter episoden henvendte en af parkens vagter sig til politiet og fortalte, at han var blevet overfaldet under urolighederne. Da gruppen skulle bortvises, havde en 23-årig mand forsøgt at tage kvælertag på vagten, så han havde fået kradsemærker og rødmen på halsen. Den 23-årige blev sigtet for vold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Rapport beskriver betændt klima i byrådet: Afslører ødelæggende tillidskrise

Annonce