Annonce
Østjylland

Uro i Nye Borgerlige-afdeling: Landsmøde var »udemokratisk«

<p>Kristian Mellergaard har stiftet lokalfdelingen af Nye Borgerlige i Favrskov, men forlader nu partiet. Arkivfoto: Laura Aggernæs</p>

Stifteren af partiets lokale afdeling er på vej ud af Nye Borgerlige, efter han blev vraget som formand og efter et »udemokratisk« landsmøde.

I august kunne vi her i avisen fortælle, at tidligere formand for Fremskridtspartiet i Århus Amt, Kristian Mellergaard fra Hammel, ville stifte en lokalafdeling af Nye Borgerlige i Favrskov.
Det lykkedes, og Kristian Mellergaard blev selv valgt til formand, men allerede her få måneder efter den stiftende generalforsamling er der uro i den lokale afdeling af det nye parti.
Kristian Mellergaard blev tidligere på måneden afsat som formand og erstattet af den tidligere næstformand Ulrik Hermann fra Hadsten. Det skete på en ekstraordinær generalforsamling, hvor Kristian Mellergaard med egne ord var forhindret i at deltage, hvilket han havde meddelt lokalforeningen.
Annonce
Bestyrelsen holdt dog fast i datoen og valgte ny formand, da den var utilfreds med Kristian Mellergaard på flere områder. Ifølge Ulrik Hermann blandt andet fordi han kørte sololøb, ikke indkaldte til bestyrelsesmøder og desuden insisterede på brevpost frem for e-mails til medlemmerne.

Nul stemmeret

Uroen i Favrskovs lokalafdeling stoppede dog ikke der, for 12. november holdt Nye Borgelige landsmøde i Fredericia med omkring 450 deltagere.
Også Kristian Mellergaard deltog som medlem nr. 418 og regnede med, at han således også havde stemmeret ved valget af medlemmer til hovedbestyrelsen.
»Jeg havde et adgangskort, hvor der stod delegeret på, og henvendte mig til dirigenten for at få en stemmeseddel. Men det kunne jeg ikke få, fordi min lokalformand ikke havde skrevet et 'd' på mit adgangskort. Så jeg blev frataget min stemmeret, og det kunne jeg ikke forstå, når jeg både havde betalt mit kontingent og mit landsmødegebyr,« fortæller Kristian Mellergaard.
Den nye formand i Favrskov, Ulrik Hermann, er helt uforstående over for, at Kristian Mellergaard troede, han havde stemmeret.
»Det står i partiets vedtægter, at lokalafdelingens formand har én stemme, og desuden er der én stemme derudover per 10 medlemmer. Dermed havde vi to stemmer - en til mig og en til næstformanden. Jeg skal ikke sætte noget 'd' på noget som helst, det er partiet, der gør det. I øvrigt vidste vi ikke, at Kristian Mellergaard ville komme, for han havde ikke svaret på vores henvendelser. Jeg har intet imod manden, men han har helt misforstået, hvad det går ud på, og det er klart, han bliver kørt ud på et sidespor, når han ikke foretager sig noget,« konstaterer Ulrik Hermann.
Annonce

Farvel til partiet

Kristian Mellergaard har dog ikke meget tilovers for formandens forklaring.
»Ud af 450 mennesker ved landsmødet var kun 179 stemmeberettigede. Samtidig står formanden Pernille Vermund og siger, at afgørelser skal lægges ud til folket. Jeg synes, det er udemokratisk, og jeg vil i hvert fald ikke forny mit medlemsskab, når afstemninger foregår på den måde,« slutter Kristian Mellergaard.
Bestyrelsen i Nye Borgerlige Favrskov består af fem medlemmer, og på den nylige generalforsamling blev det besluttet, at partiet stiller op til kommunalvalget i 2017.
Annonce
Analyse For abonnenter

Troværdigheden på spil: Derfor er Kjærsgaard nødt til gå fra K nu og sige farvel til politisk indflydelse

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konservative i stormvejr: Derfor smækker Christina Kjærsgaard med døren - og derfor bliver Bo Ratz hos partiet

Sport For abonnenter

Utallige jobtitler, adrenalinsus og rødglødende telefoner: Mike Nielsen har aldrig et roligt øjeblik i verdens bedste job

Randers

Julepresset mor i Assentoft fik randrusianerne til lommerne: Når mange donerer, føler man sig mindre alene

Randers

Ny café på central plads i Randers åbner snart: Her bliver søndagsåbent og nye varianter af både kaffe og sandwich

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Randers

Butikstyve forsøgte at stikke af fra politiet: Stjal varer i flere butikker

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Annonce