Annonce
Debat

Usmageligt

Læserbrev: Den politiske kalkunjagt, som de blå partier lige nu laver mod vor statsminister, er ikke bare uskøn at følge – den er også med til at grave dybe kløfter mellem danskerne.

Den måde, som især Jakob Ellemann og Søren Pape fører sig frem på, er ganske enkelt usmagelig.

Der var måske ikke lovhjemmel til at få alle mink aflivet – men regeringen sørgede jo for, at lovhjemlen kom i hus, så hurtig det kunne lade sig gøre.

Annonce

Dermed ikke sagt, at det var i orden, der ingen hjemmel var, da statsministeren på et pressemøde oplyste, at alle mink skulle slås ned. Men vi skal altså huske på, at SSI havde lavet en risikovurdering, der sagde, at det var nødvendigt.

Og i den coronapandemi, vi var i, kan vi danskere da kun være glade for, at statsministeren og regeringen tager sådanne vurderinger til sig.

Men måske er det, fordi Venstres og Konservatives ledere ikke føler, de har andet at kritisere regeringen for end dette ene forhold?

Også de manglende sms’er er noget, de to herrer går meget op i. Og den retorik, de bruger, er direkte ødelæggende for vort demokratiske samfund.

At Ellemann står på tv med fråden om munden og bekendtgør, at han ikke stoler på vor statsminister, siger vist noget mere om Ellemann end noget andet?

Vi har i den grad ikke brug for splittelse i befolkningen, hvilket kan blive resultatet af den adfærd, Ellemann og Pape udviser.

Søren Pape har på Facebook igen og igen angrebet statsministeren – og det er den samme hårde og uforsonlige tone, han bruger.

Har Venstre og Konservative glemt, hvilken situation Danmark stod i, så kan de jo prøve at kigge på andre lande, hvor der har været langt større restriktioner end her i landet, og hvor der alligevel er døde i langt højere antal end her i landet.

Så i stedet for at sprede had, som deres ageren fører til, var det bedre, såfremt de havde rost statsministeren og regeringen for et godt arbejde under særdeles vanskelige vilkår.

Corona er her stadig, og vi har i den grad ikke brug for splittelse i befolkningen, hvilket kan blive resultatet af den adfærd, Ellemann og Pape udviser.

Annonce
Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Opdateret: Broslagsmål endte med at skille Kjærsgaard fra de konservative - dermed er det også et farvel til vigtige poster

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Sundhedsministeren er smittet med corona

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Erhverv

Jeanne glæder sig til at hente sit nyeste køb hjem fra grænsen: En lyserød truckerdrøm er gået i opfyldelse

Randers

Flytning af lyntestcenter i Randers skaber jubel blandt podere: Rykker ind i varmen på Falckstationen

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Randers

Politisk julebombe: Christina Kjærsgaard forlader Konservative og bliver byrådsmedlem for Østbroen

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Julemænd på motorcykler mødt af smil og vink: Se videoen af de festlige fyre, som spredte glæde og larm på regionshospitalet

Annonce