Annonce
Randers

Utrolig giverglæde bag madpakkehuse i Stevnstrup

Stevnstrup-borgere har i årevis arbejdet på at få et sted ved Gudenå, hvor de kan samles, grille og hygge sig, og ved hjælp af velvilje, tålmodighed og godt samarbejde er to madpakkehuse til godt 200.000 kroner lige inden for rækkevidde.

Stevnstrup: Måske allerede i februar rejses to madpakkehuse til godt 200.000 kroner, som ihærdige folk fra Stevnstrup i årevis har arbejdet med at få etableret. I hvert fald siden det hed Langå Kommune, er der bakset med ideen om at få tag over hovedet nede ved Gudenå, der, hvor der brændes Sankt Hans bål af, og som de lokale kalder Stevnstrup Badestrand.

- Der er så lavvandet, at det er meget børnevenligt. Ungerne kan soppe, uden at vælte ned i åen, siger Claus Overgaard, der er den ene af et trekløver, som kalder sig Naturgruppen Stevnstrup, og som har arbejdet med at få madpakkehusene til byen.

De to andre er parret Liselotte Lanng og Jesper Sørensen.

- Og jeg må skynde mig at sige, at de har gjort det meste af arbejdet, siger Claus Overgaard beskedent.

Annonce

De sidste penge

Sammen med Elro Fonden, der er den største sponsor til de godt 200.000 kroner projektet koster, er der søgt yderligere fonde og midler, for at komme helt i mål.

Og pengene til etableringen er i hus, men der manglede lige de allersidste.

Derfor lagde Claus Overgaard i søndags et opslag op på Facebook i gruppen Alle os fra Stevnstrup, i håbet om at skrabe 5000 kroner sammen til stiftelsesgebyr til byggekonto og renter.

Og man må sige at velviljen er stor i byen:

Allerede dagen efter var der kommet mere end det dobbelte beløb ind, nemlig 12.500 kroner fra firmaer, private og foreninger.

- Det er helt vildt. Meget fantastisk. De overskydende penge går i øvrigt udelukkende til nagelfast udstyr i madpakkehusene, fortæller Claus Overgaard, der tilføjer, at der arbejdes med hele tre indvielsesfester til foråret. Blandt andet en for hele byen, men også en for børnene.

Hele to madpakkehuse

At der i det hele taget bliver to huse på stedet, skyldes erfaringer fra Elro Fonden:

- Vi fik at vide, at hvis der nu sad tre lystfiskere i madpakkehuset og en børnehave kom forbi, så vil børnene ikke også sætte sig ind. Man ville opfatte det, som om det var optaget. Så i stedet laves det med to huse, der er sammenkoblet af en grill i midten, men således at det føles som to forskellige huse, hvor der sagtens kan være to selskaber, uden at de generer hinanden, siger Claus Overgaard.

Han kalder hele processen tung, langsommelig, men alligevel god, fordi så mange så gerne har villet projektet.

- Især Randers Kommune og Elro Fonden har været supergode i forløbet, mens det var lidt tungere at danse med regionen og tilladelserne i henhold til blandt andet vandmiljøplanen, siger han.

Tillader vejret det, vil husene allerede kunne stilles op i februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce