Annonce
Sport

Uventet EM-guld til Lena Frier og makker

Stort. Kamilla Rytter Juhl (tv.) og Lena Frier Kristiansen jubler efter sejren over Gain Emms og Donna Kellogg fra Englang. Det danske par er nu klar til OL. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Den tidligere Randers-spiller triumferede sammen med Kamilla Rytter Juhl i damedouble.

Annonce

Danmark fik søndag middag sine første europamestre i badminton ved EM 2008. Det skete, da damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og den tidligere Randers-spiller Lena Frier Kristiansen kickstartede finaledagen ved meget overraskende at besejre englænderne Gail Emms/Donna Kellogg 21-18, 21-18 foran et entusiastisk publikum i Messecenter Herning.

Det var danskernes første sejr over englænderne, og det var da også en lykkelig Lena Frier Kristiansen, der efter kampen kommenterede sejren.

»Det er helt utroligt. Jeg får tude­fjæs. Det er så kæmpestort. Vi spiller så godt, og det er så stort,« sagde Lena Frier Kristiansen til TV 2 Sport.

Klar til OL
Juhl/Kristiansen blev tidligere i weekenden kvalificeret til OL i Beijing, og danskerne spillede en formidabel finale mod de forsvarende europamestre, der som nummer syv ligger otte placeringer over den danske duo på verdensranglisten.

Danskerne fik ellers en rædselsfuld start på kampen og kom bagud 0-6 i første sæt. Men trin for trin fik de bidt sig fast og endte med at tage sættet 21-18 på deres første sætbold. Danskerne lagde pres på englænderne med gode offensive slag, og defensivt forsvarede de sig særdeles godt mod de rutinerede englændere.

En kæmpe drøm
I andet sæt fulgtes de to par ad, inden Juhl/Kristiansen vandt kampen på deres anden matchbold og omfavnede hinanden og landstræner Steen S. Pedersen.

Parret ved nu, hvad de skal bruge august måned til. Her gælder det OL i Beijing, som har været et stort mål for den tidligere spiller i Randers Badminton Klub.

»Det er en kæmpe drøm, som er gået i opfyldelse. Det er noget, man har kæmpet for i lang tid,« sagde Lena Frier, der i modsætning til Kamilla Juhl kun spiller damedouble.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce