Annonce
Randers

Uventet praktikdrejning: Emma fra Synoptik i Randers er på vej til Ghana med tusindvis af briller

Hvert år i oktober rejser en gruppe af danske Synoptik-medarbejdere til Ghana for at assistere det lokale team af øjenlæger og optikere. Brillerne er doneret af Synoptiks danske kunder, som afleverer deres aflagte briller i den lokale Synoptik-butik. Emma Eckmann Lindbjerg Nielsen fra Synoptik i Randers Storcenter er blandt den udvalgte håndfuld medarbejdere, der skal afsted i efteråret. Privatfoto

Randers: De seneste 12 år har Synoptik og danske brillebærere samlet tusindvis af brugte briller ind til svagtseende i Ghana. Emma Eckmann Lindbjerg Nielsen fra Synoptik i Randers Storcenter er blandt den udvalgte håndfuld medarbejdere, der i år skal afsted og donere brillerne til lokalbefolkningen.

- Et drømmescenarie, siger den 24-årige optikerstuderende, der selv fandt sit faglige kald i Afrika, da hun boede og arbejdede som aupair i Zimbabwe et års tid efter gymnasiet.

- Det var som en drøm. Ved siden af lavede jeg frivilligt arbejde for en lokal dyrlæge med speciale i hesteøjne. Det var lige så barsk, som det lyder, sådan at holde en hest i ro og lyse den ind i hornhinden i en stald i Afrika. Efter at have hjulpet og oplevet betydningen af vores arbejde, fandt jeg mit kald. Der fandt jeg ud af, at jeg ville være optiker, fortæller Emma Nielsen i en pressemeddelelse. Efter sit ophold i Zimbabwe flyttede hun til Randers og begyndte sine studier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Mistillid til kommunaldirektøren efter kovending i Stjernehussagen: Han har ikke kompetencerne, viljen og forståelsen

Randers FC For abonnenter

Transfervinduet i Randers FC: En spiller er uafklaret, en anden kan få lov at gå

Annonce