Annonce
Randers

Våd sommer sidste år betød godt besøgstal i Randers Regnskov og også i Djurs Sommerland

De mange sommerdage i træk betyder færre gæster i de varme kupler i Randers Regnskov. Arkivfoto: Brian Rasmussen, Randers Regnskov

Sommeren 2017 regnede væk, og det betød mange mennesker i Randers Regnskov. Også i Djurs Sommerland gik det godt, her toppede man listen i Midtjylland med 808.000 gæster, fordi Dragekongen lokkede. Vi har spurgt, hvordan den gode sommer i år så influerer på besøget.

Randers/Djursland: Regn og kulde i sommeren 2017 betød et udmærket besøgstal i de varme kupler i Randers Regnskov, hvor det endte på 256.000 gæster.

Og selv om man skulle tro, at regnen holdt gæsterne væk fra Djurs Sommerland, så valgte man der at introducere nyheden rutschebanen Dragekongen. Det hev besøgstallet op i rekorden 808.000 gæster i 2017.

Visitdenmark har netop lavet den årlige attraktionsstatistik over de mest besøgte attraktioner i Danmark, hvor man kan dykke ned i tallene og se, hvilke der er mest populære.

På vore breddegrader er det ubetinget Djurs Sommerland, der suverænt ligger i top.

- Vi er også kommet med lidt nyt i år, men ikke i den kategori som sidste år. Men sidste års nyhed trækker også lidt i år. Og det gode vejr i år har været godt for os. Man kan selvfølgelig sige, at vi konkurrerer med strandene, men når folk har ligget på stranden i to dage, skal der ske noget nyt. Og så kommer de igen, siger administrerende direktør i Djurs Sommerland, Henrik B. Nielsen, der kan oplyse, at sommerlandet lige nu ligger 10-15 procent over normalen, eller hvad der svarer til 30.000-40.000 flere gæster.

Annonce

De ti mest populære

Visitdenmarks tal viser her de ti mest populære attraktioner i landet:Besøg i 2017 - procenttallet er udviklingen fra året før:1.Tivoli: 4.377.000 besøgende, minus 5,6 procent. 2. Dyrehavsbakken*): 2.400.000 besøgenden, minus 4 procent. 3. Legoland**): 1.700.000 besøgende, -.4. Zoologisk Have i København: 1.173.000 besøgende, plus 2,7 procent. 5. Botanisk Have i København***): 971.000 besøgende, plus 63,2 procent. 6. Djurs Sommerland: 809.000 besøgende, plus 8,6 procent. 7. Aquadome Lalandia Billund: 681.000 besøgende, minus 1,6 procent. 8. Rundetårn: 680.000 besøgenden, plus 4 procent. 9. Aros, Aarhus Kunstmuseum****): 659.000 besøgende, plus 7,2 procent. 10. Louisiana: 658.000 besøgende, minus 6,9 procent. Besøg i alt: 14.108.000, minus 0,7 procent.Kilde: Visitdenmarks Attraktionsliste 2017 Besøgstal er afrundede. *) Besøgstallet er estimeret. **) Fastholder besøgstallet fra år til år. ***) 2017 er første år, hvor samtlige 12 måneder er talt med pålidelige tællere. ****) Besøgstallet dækker besøgende, der har indløst billet.

Det gode vejr luner i besøgstallet hos Djurs Sommerland, hvor det ligger 10-15 procent højere end normalen, lyder det fra administrerende direktør Henrik B. Nielsen. Arkivfoto: Kim Haugaard

Under normalen

Hos Randers Regnskov kan salgs- og marketingchefen Morten Mikkelsen fortælle, at 2017 var et udmærket år, mens det til gengæld ikke ser så godt ud lige nu, hvor de høje varmegrader i kuplerne ikke lokker, når der er varmt udenfor.

- Vi klager nu ikke. Men det er klart, at så god en sommer kan mærkes hos os. Jeg vil skyde på, at vi her, når juli er gået, kommer til at mangle omkring 15.000-20.000 gæster i budgettet. Vi kan håbe, at vi får det tjent ind i et godt efterår, siger Morten Mikkelsen, der tilføjer, at regnskoven har rustet sig til et fald i antal gæster.

- Om der kommer en fyringsrunde kan man jo aldrig helt sige. Men der gør i hvert fald ikke på grund af vejret, siger han.

Lille tilbagegang

Overordnet set gav den våde og kolde sommer sidste år kun en lille tilbagegang på 0,7 procent for de ti største attraktioner på Visitdenmarks Attraktionsliste.

Top 50 havde 1,2 procent flere besøg. For både danske og udenlandske gæster er attraktionerne en vigtig del af ferien, og otte ud af ti udenlandske turister løser billet til en eller flere attraktioner, når de er her.

Besøgstallet forventes at gå frem i 2018. Tivoli topper igen-igen Visitdenmarks liste over de mest populære attraktioner i Danmark. Med knap 4,4 millioner gæster om året er Tivoli den suverænt mest besøgte attraktion i Danmark. Efter Tivoli kommer Dyrehavsbakken, Legoland, Zoologisk Have i København og som nyt medlem på top ti suser Botanisk Have i København ind på en femteplads med 971.000 besøgende.

Dermed overhaler Botanisk Have både Djurs Sommerland, Aquadome Landia Billund, Rundetårn, Aros og Louisiana.

Et must at besøge seværdigheder

Ifølge Visitdenmarks turistundersøgelse har 80 procent af de udenlandske turister besøgt en eller flere attraktioner under ferien i Danmark, mens tallet for de danske er en smule lavere. Nemlig 64 procent. - For de fleste danske og udenlandske turister er det et must at besøge en forlystelsespark, en zoologisk have, et museum eller en anden attraktion i løbet af ferien. Især de udenlandske turister er meget aktive og vil gerne gå på opdagelse i Danmark, og her spiller attraktionerne en vigtig rolle. Otte ud af ti udenlandske turister besøger en eller flere attraktioner, mens de er i Danmark, lyder det fra Visitdenmarks marketingdirektør, Janne Grønkjær Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce