Annonce
Randers

Vælger på Rismølleskolen: Det er under al kritik

Hvis man har brug for hjælp til at få forklaret stemmesedlen eller til at sætte sit kryds, kan man få hjælp af to valgstyrere eller tilforordnede vælgere. Arkivfoto: Anett Bruhn
Torben de Sigismund mener, at valgreglerne blev overtrådt, da en svagtseende afgav sin stemme. Valgbestyrelsen melder hus forbi.

Randers: Hvis man som vælger har et fysisk eller psykisk handicap eller af andre grunde har brug for hjælp til at stemme på valgdagen, kan vedkommende få hjælp på valgstedet.

Hvis man har brug for hjælp til at få forklaret stemmesedlen eller til at sætte sit kryds, kan man få hjælp af to valgstyrere eller tilforordnede vælgere.

Det står skrevet klart og tydeligt på Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside.

Derfor faldt det en randrusiansk vælger, Torben de Sigismund, for brystet, da han onsdag middag på Rismølleskolen observerede en svagtseende person, der blev hjulpet i stemmeboksen af blot en enkelt person.

- Jeg påtalte over for valgformanden, at der skal to med ind. Ellers kunne de lige så godt tage stemmeurnerne og fjerne dem. Det dur ikke, at der kun er en person med. Den svagtseende har jo ikke nogen til at kontrollere, hvad den ene person stemmer for ham eller hende. Det er noget rod, siger Torben de Sigismund, der oplevede en lignende hændelse i forbindelse med Europa-Parlamentsvalget for nylig.

- Jeg påtalte det begge gange, men blev bare spurgt, om jeg syntes, om valget skulle gå om. Jeg synes, at det er under al kritik, siger Torben de Sigismund.

På Rismølleskolen melder formanden for den lokale valgbestyrelse, Per Bøje Rasmussen, hus forbi.

- Jeg har ikke selv set det. Jeg sad ved bordet ved siden af. Jeg har kun fået det at vide af manden selv, og som jeg forstod det, var det kun Europa-Parlamentsvalget, det handlede om. Vi kan ikke reagere på det, når det kommer så sent. Hvis man ser noget, skal man straks gøre opmærksom på det, så det ikke kun er en enkelt person, der har set det. Derfor kan vi ikke gøre yderligere ved det, siger Per Bøje Rasmussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce