Annonce
Syddjurs

Vælger til politikere: Boligejere svæver i uvished - gør noget ved det

Brian Hansen kunne godt tænke sig at få politikernes kommentar til, at han og mange andre boligejere i øjeblikket svæver i uvished om den kommende ejendomsvurdering. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

Ryomgård: Brian Hansen var en af de borgere, der benyttede chancen for at få både en hotdog og en snak med de lokale folketingsmedlemmer og -kandidater, da avisens rullende vælgermøde onsdag besøgte Ryomgård. Og han havde en meget konkret sag, som han gerne ville have politikerne til at gøre noget ved - straks:

- Jeg har en landejendom på 7,8 hektar, og næste år kommer der nye ejendomsvurderinger. Så skal det vurderes, om min ejendom er et landbrug eller en bolig. Det kan koste mig 30.000 kroner i skat, om det bliver det ene eller det andet. Vi kan ikke få svar på noget som helst, og vi kan ikke engang klage, lød det fra Brian Hansen, der forgæves har forsøgt at få at vide, hvordan hans ejendom vurderes.

Forskellen på, hvor meget han skal betale i ejendomsskat hænger sammen med, at boliger og erhverv beskattes forskelligt. Skatten på en bolig er højere end på en erhvervsejendom.

- Hvis der skal være liv i yderområderne kan det ikke hjælpe noget at skabe sådan en usikkerhed på et så vigtigt område, mente Brian Hansen.

Daniel Toft (S) påpegede, at der er lavet et bredt forlig omkring boligskatterne, så der burde være ro på området. Men dette er noget, som der måske kan blive kigget på, uden at forliget som sådan skal ændres.

Målet er enkle skatteregler på området, men konservative Jane Christensen så gerne, at det blev endnu lettere. Og at man først blev beskattet den dag, man solgte sin ejendom.

- Der skal være klare regler, mente Michael Skaaning Johansen (R).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce