Annonce
Debat

Værdierne i spil

Arkivfoto: Lars Rasborg
Annonce

Når vi bevæger os ind i den kommende kommunalvalgkamp, så synes jeg, det er vigtigt for os at have en debat om hvilke værdier, vi gerne ser udvikle sig med Randers Kommune. Det er vigtigt, fordi de udtalte værdier siger meget om den linje, man som politiker eller parti ønsker at tegne. Tre vigtige værdier, der for mig er vigtige at have i mente og arbejde med, er mod, empati og åbenhed.

Mod. Vi skal være modige, når vi afprøver og eksperimentere med nye politikker og former i Randers Kommune. Vi skal have mod på at åbne os op for omverden, lade os inspirere af andre og udvikle os i fællesskab. Vi skal have mod til at være tillidsfulde - fordi det kræver meget mod at ryste trangen til kontrol og mistillid af sig. Tillid er fundamental for, at vores samfund kan hænge nogenlunde sammen, og det må vi ikke tabe undervejs.

Empati. At kunne sætte sig i andre menneskers sted, er vigtigt for udviklingen af ny politik. Hvis vi ikke har mennesket som helhed for øje, når vi udvikler og nytænker, så er der en overvejende stor sandsynlighed for, at vi rammer helt forbi. Empati er menneskelighed, og med menneskelighed kommer vi langt. Vi bør i højere grad end nu være fælles om at udvikle og træffe beslutninger om politik, og det skal vi indtænke i Kommunens fremtidige arbejde.

Åbenhed. Hvis borgere møder lukkede døre, trækker de sig fra demokratiet. Derfor er det en af vor tids vigtigste opgaver at åbne demokratiet endnu mere op for alle de mennesker, der har lyst til at deltage. Vi skal være mere åbne med vores politiske processer, og ikke være bange for at lukke nogle mennesker ind, der har viden og erfaring. Vi skal være åbne overfor nye løsninger, nye mennesker og bekendtskaber - for i fællesskab kan vi mere, ved vi mere og gør vi mere!

Alternativet Randers er allerede i gang med at efterleve disse værdier. Sammen med Socialistisk Folkeparti stillede Alternativet et forslag om borgerdrevne forslag til behandling i byrådssalen - og idéen blev vedtaget og udvikles nu på. I Alternativet er vi heller ikke bange for at drømme store drømme om vores kommune - og vi er heller ikke bange for at tænke i nye løsninger på morgendagens udfordringer. Derfor kunne det være spændende for Randers Kommune, at blive en frikommune på en række områder, hvor vi så har mulighed for at eksperimentere endnu mere - og reelt bringe hverdagens eksperter i spil. Tænk sig, hvis vi kunne få en folkeskole, der ene og alene var ledet af folkeskolen - fri for politikere og bureaukrater!

I fællesskab kan vi tegne en helt ny retning for Randers Kommune, hvor vi bringer værdierne aktivt i spil til det fælles bedste. Har du lyst til at være med?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Anden testrunde i Randers FC efter coronaramt cheftræner: Lettelse på Viborgvej

Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce