Annonce
Randers

Værket går efter gastronomisk profil: Ny restauratør til Café Sven Dalsgaard

Café Sven Dalsgaard har snart eksisteret i 30 år. I lige så mange år har Jørgen Øst-Jacobsen stået som forpagter af stedet. Til nytår skifter caféens forpagter navn. Foto: Værket
Efter 30 år på posten har restauratør og forpagter Jørgen Øst-Jacobsen valgt at stoppe. Efterfølgeren skal også kunne dokumentere en visionær gastronomisk profil. For mad er en af hovedhjørnestenene i Værkets samlede pakke af kultur og oplevelser.
Annonce

Randers: Det er ikke en restaurationskæde med stor power, men derimod et menneske med en lidenskabelig tilgang til mad, som kan komme i betragtning som forpagter og restauratør i Værkets restaurant, Café Sven Dalsgaard.

Sagen er aktuel netop nu, fordi restauratør Jørgen Øst-Jacobsen har valgt at stoppe efter 30 år som den madansvarlige på musik- og teaterhus Værket.

- Det er vemodigt, at vi nu må sige farvel til en god partner og ven som Jørgen Øst-Jacobsen har været gennem 30 år. Han har været med fra musik- og teaterhusets start. Og jeg kan kun sige tak for et fantastisk samarbejde og ønske Jørgen alt det bedste for fremtiden, siger musik- og teaterdirektør Mikael Qvist Rørsted, der nu har sendt driften af caféen og restauranten i udbud med henblik på at starte et nyt  samarbejde med en ny restauratør til nytår.


Vi vil gerne løfte helhedsoplevelsen ved at komme på Værket. Og her spiller restauratøren altså også en vigtig rolle.

Mikael Qvist Rørsted, musik- og teaterdirektør


Han lægger ikke skjul på, at den nye restauratør eller restauratør-team skal være dedikeret til såvel mad som kultur. Tingene hænger sammen.

Værket får besøg af 80.000 mennesker på årsbasis. Så der er et kæmpe potentiale at arbejde med.

Annonce

Mad og morskab

Nogle arrangementer er mere knyttet til mad end andre. En tommelfingerregel siger: Mad til de store shows, hvor 25 procent af gæsterne gerne svinger ind omkring caféen for at spise, førend showet går i gang.

- Vi har længe set en tendens til, at vore gæster gerne går ud at spise før en forestilling. Nogle vælger at spise hos os. Andre går ud på en af byens restauranter. Under alle omstændigheder er den tendens god for os såvel som andre af byens restauranter, siger Værkets chef, der har det krav til ansøgerne, at de skal være entreprenante og dedikerede tilmad.

- Det skal være et menneske, der er indforstået med at tegne en skarp profil af caféen og være indstillet på at skulle være her morgen, middag og aften, når det store udtræk rulles ud, understreger musik- og teaterdirektøren, der kigger efter høj faglighed, relevant erfaring og samarbejdslyst.

- Vi vil gerne løfte helhedsoplevelsen ved at komme på Værket. Og her spiller restauratøren altså også en vigtig rolle.

Mikael Qvist Rørsted siger også, at han leder efter en person, der ikke bare har spændende ideer til mad, men også har en ansvarlig tilgang til restaurantdrift med udtalt krav til økologi og reduceret klimaaftryk. Desuden skal restauratøren kunne byde ind med mad, som fundament for videreudvikling af et arrangement.

- Vi ser også, at mad og drikke rykker direkte ind på scenen. Så dette er en fantastisk mulighed for et friskt "take" på den gastronomiske del af oplevelsen på Værket, og vi håber at høre fra unge, inspirerede folk med samme høje ambitionsniveau, som vi arbejder med inden for arrangementer og koncerter, siger Mikael Qvist Rørsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Dét har vi lært af testkampene: Profiler skal slås for spilletid

Randers HK For abonnenter

Kragballe efter overlegent pokalavancement: - Det ligger lunt i svinget at få den her sejr

Annonce