Annonce
Nyhedsbrevet Randers

Værsgo, hele historien om den borgerlige ballade

De seneste dage har igen budt på ballade i den borgerlige lejr i randrusiansk politik, og den strid dækker vi både på det dagsaktuelle nyhedsplan og på det plan, der når et spadestik dybere.

Politisk reporter på Randers Amtsavis og amtsavisen.dk Karin Hede Pedersen giver i en knivskarp analyse både den historiske baggrund og den aktuelle forklaring på, hvad i alverden der foregår i spillet mellem den konservative borgmesterkandidat, Daniel Madié, og hans politiske modstandere i nabopartiet Venstre.

Fire år gammel sag i spil igen

Foto: Annelene Petersen

Hvad sker der? Den konservative borgmesterkandidat i Randers Kommune, Daniel Madié, bringer sin næsten fire år gamle politianmeldelse af kollegerne i Venstre i spil igen. 

Hvorfor er det vigtigt? Daniel Madié følte sig forfulgt af en gruppe af lokale venstremedlemmer forud for kommunalvalget i 2017, hvilket endte med en politianmeldelse af politisk chikane få dage før valget.

Hvad skal der nu ske? Kampen om magten i Randers Byråd i periode 2022-2025 går i gang i en stemning, der ikke er den bedste, men desværre matcher det politiske Randers perfekt.

Læs hele historien her.

Det handler om gammelt nid og nag

Foto: Anne Myrup Pedersen

Hvad sker det? Gammelt nid og nag om brudte skolelukningsforlig og politiske omkonstitueringer blusser igen, vurderer vores politiske reporter Karin Hede Pedersen.

Hvorfor er det vigtigt? Striden mellem Konservative og Venstre vil sætte sit grimme præg på den valgkamp, vi har i vente, og vi vil sandsynligvis opleve en stærkt splittet borgerlig blok.

Hvad skal der ske nu? Beskyldningerne mellem konservative Daniel Madié og kommuneforeningsformand Knud Pedersen i Venstre og andre vil fyge gennem luften i nærmeste fremtid.

Læs hele historien her.

Madié afviser planlagt angreb

Foto: Annelene Petersen

Hvad sker der? Venstre i Randers mener sig ramt af et planlagt angreb fra den konservative borgmesterkandidat Daniel Madié, men det afviser Madié. Det er løgn og latin, siger han.

Hvorfor er det vigtigt? Kommuneforeningsformand Knud Pedersen fra Venstre i Randers efterlyser dokumentation for de påstande, som Daniel Madié fremsætter, og som han fortalte politiet om i 2017.

Hvad sker der nu? Vi bevæger os ind i en valgkamp i Randers, hvor mudderkastningen beklageligvis er godt i gang allerede.

Læs hele historien her.

Købmand kaster håndklædet i ringen

Foto: Annelene Petersen

Hvad sker der? Efter forholdsvis få måneder kaster købmand Bo Møller håndklædet i ringen som forpagter af den folkeejede dagligvareforretning i Øster Bjerregrav. Mere end dobbelt arbejdsuge er blevet for meget for købmanden.

Hvorfor er det vigtigt? Eksemplet fra Øster Bjerregrav er blot et af mange fra de mindre byer overalt i landet, hvor det bliver mere og mere vanskeligt at drive dagligvareforretning.

Hvad sker der nu? Bestyrelsen for det folkeejede selskab bag købmandsbutikken i Øster Bjerregrav skal igen forsøge at finde en forpagter.

Læs hele historien her.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Kultur

Karen-Lise Mynster: Man skal leve hver dag, som var det den sidste - men så ville jeg jo ikke sidde her

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Annonce