Annonce
Randers

V håber stadig på valg-samarbejde med S

- Flere skal dyrke idræt og spise sundere, mener borgmester Claus Omann Jensen og hans parti, som derfor vil oprette et nyt stærkt sundhedsudvalg. Arkivfoto

Venstre præsenterede onsdag sit program forud for det kommende valg til byrådet og til regionsrådet. I den forbindelse gentog borgmester Claus Omann Jensen sit forslag om, at partierne på forhånd bliver enige om, at det største parti får borgmesterposten.

Randers: Der skal mere fokus på sundhed og trivsel. Det mener man i Venstre, som derfor vil arbejde for, at der i det kommende byråd etablerer et helt nyt stående udvalg, nemlig et sundhedsudvalg.

- Vi vil have et nyt, centralt sundhedsudvalg, fordi vi tror på, at bevægelse, kost og sundhedstilbud vil give bedre trivsel for alle i kommunen. Og i sidste ende vil det også medføre færre udgifter, sagde borgmester Claus Omann Jensen, da han onsdag eftermiddag ved et pressemøde i Sundhedscentret fremlagde sit partis valgprogram.

Venstre forestiller sig, at det nye udvalg skal fungere som rådgiver for den lokale indsats på områder som ældre, børn, handicappede, skoler, beskæftigelse samt for såvel bredde- som eliteidrætten.

- Endnu flere end i dag skal dyrke idræt, og derfor skal vi afsætte flere penge til idrætten, sagde Omann.

V-kandidaterne til Kommunalvalget 2017

Claus Omann Jensen, borgmesterChristina Kjærsgaard, lærer

Louise Høeg, byrådsmedlem

Christian Boldsen, byrådsmedlem

Christian Brøns, lærer

Niels Erik Christensen, landmand

Peter Gregersen, elektriker

Katrine Fruelund, underviser

Lars Chr. Søgaard, lager- og logistikchef

Mark Pring, revisor

Qanbar Moussa Nabou, studerende

Anders Buhl-Christensen, ejendomsmægler MDE

Jens Peter Hansen, konsulent

Len Prip-Sørensen, lektor

Anders Henrik Jensen, Controller

Helle Skøtt, specialsygeplejerske

Jan Buus Larsen, vejleder

Louise Brown, centerleder

Marianne Høj Madsen, klinikassistent

Erik Blok Andersen. lærer/konsulent

Claus Warncke, redaktør

Siomon Ø. Simonsen, selvstændig

Til Regionsrådet opstiller

Jørgen Winther, pensioneret læge, samt Louise Høeg og Mark Pring

Skoler og institutioner

Borgmesteren mente indledningsvis, at det går godt, blandt andet fordi, han og partifællerne faktisk har nået en del i indeværende byrådsperiode, selv om man for fire år siden overtog en nettokassebeholdning på minus 20 millioner kroner.

- Så vi er optimistiske, men vi vil også videre, sagde han og nævnte både skolen og daginstitutionerne som vigtige indsatsområder, der kan forvente at få tilført flere midler, hvis Venstre får magt, som det har agt.

- Vi tror på og vil fortsat blandt andet har fokus på to-lærer-løsninger i skolerne, ligesom vi i daginstitutionerne med flere penge vil sørge for flere varme hænder. Det er nemlig uhyre vigtigt, at børnene ikke blot bliver passet, men løbende motiveres såvel motorisk som sprogligt, sagde borgmesteren.

Annonce

Landdistrikterne

Valgprogrammet, der har fået overskriften "Randers Kommune i fremdrift", fokuserer endvidere på forholdet mellem land og by. Partiet lover således fortsat aktivt at "udfordre centraliseringsbølgen".

- Vi vil arbejde for, at der i landdistrikterne kan laves små kraftcentre som eksempelvis et sundhedshus i Havndal. Og vi vil sørge at udvikle erhvervsjord og byggegrunde til private boliger også uden for Randers by, sagde borgmesteren, som også nævnte busbetjeningen blandt de udfordringer, der vil få opmærksomhed fra Venstres politikere.

- Vi vil ikke være med til bare at nedlægge busruter. De er vigtige for udviklingen i landdistrikterne. Men dermed ikke sagt, at vi skal fortsætte med det system, der er i dag. Det kan sagtens være, vi skal finde helt nye måder at løse transportproblemerne på, sagde han.

Annonce

Samarbejdet i byrådet

Endelig forholdt borgmesteren sig også til den kritik, der er og længe har været af byrådets evne til at arbejde sammen.

- Vi er hele tiden gået efter brede forlig, hvilket også er lykkedes i langt de fleste tilfælde. Faktisk er ikke mindre end 95 procent af de beslutninger, der er taget i denne byrådsperiode, vedtaget med 80 procent eller mere af stemmerne.

- Så ved jeg godt, at der, hvor vi har været uenige, har vi været langt fra hinanden, sagde han og mente videre, at det forslag, han fremsatte første gang i sin grundlovsdagstale, kunne være garanten for et bedre samarbejdende byråd.

Nemlig at de to store partier giver hinanden håndslag på, at de hver især peger på det parti, som bliver størst ved valget. Forslaget er dog blevet afvist af ikke blot socialdemokraternes borgmesterkandidat Torben Hansen, men faktisk mere eller mindre samtlige andre partier i byrådet.

Annonce

Regionsrådet

Venstres lokale medlem af Regionsrådet, Jørgen Winther, var også til stede og fortalte lidt om, hvad han vil arbejde for, hvis vælgerne endnu engang stemmer ham ind.

- Jeg vil kæmpe for at bevare børneafdelingen i Randers, som jeg fornemmer, der igen er kræfter, som vil flytte til Aarhus. Og så vil jeg generelt arbejde for bedre tid til patienterne i dagligdagen på vores sygehuse.

- Personalet har ganske enkelt for travlt. Der er en verden til forskel fra en sygehusafdeling til et hospice. Det har jeg personligt oplevet tæt på, så jeg vil helt konkret arbejde for flere hospice-pladser, så vi kan sikre, at alle døende, der ønsker at komme på hospice, kan få det ønske opfyldt, sagde Jørgen Winther.

Han var i øvrigt i selskab med to medkandidater, idet byrådsmedlemmerne Louise Høeg og Mark Pring begge også stiller op til Regionsrådet.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Den hårdtslående skønhedsdronning fra Randers fylder 50

Randers FC For abonnenter

Seneste trupnyt: Randers FC-anfører glipper pokalopgør mod barndomsklub - Graves ude af topopgør

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Alle brandfolk på Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Kultur

’Pretty Woman – The musical’ kommer til Værket i efteråret 2022

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Randers For abonnenter

Friske tal: Her er ugens regnskaber fra Randers

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Leder

Der skal otte nye i Randers Byråd. Mindst. Sådan kan din stemme skabe den nødvendige fornyelse og stoppe den dumme fnidderfnadder.

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Randers

To unge mænd anholdt efter overfald på 17-årig: Sparkede ham flere gange i ansigtet og på kroppen

Annonce