Annonce
Navne

V-kandidat med tidlig forretningssans

Simon Ø. Simonsen - ny folketingskandidat for Venstre i Randers Nord. Foto: Lars Rasborg

Simon Ø. Simonsen har erhvervsbaggrund og er derudover musikalsk begavet.

Den nye folketingskandidat for Venstre i Randers Nordkredsen,Simon Ø. Simonsen, 61 år, er en særdeles aktiv erhvervsmand med aktiviteter over store dele af verden. Men han er også et musikalsk begavet menneske, som spiller kornet i Randers Jernbaneorkester, og så er han i øvrigt også lige blevet medlem af Sct. Clemens Menighedsråd.
Bogstavet Ø i navnet står for Ødegaard, hvilket har baggrund i, at han er vokset op på en gård med navnet Store Ødegaard i byen Thorshøj i Vendsyssel. Der findes i nabolaget også en Lille Ødegaard, som pudsigt nok arealmæssigt er større end Store Ødegaard.
Opvæksten foregik i et hjem, der var præget af Indre Mission, og hvor børnene tidligt lærte at arbejde med.
Simon Simonsen husker således, hvordan det var vigtigt, at roerne var hakket efter alle forskrifter - for under de ugentlige bibelmøder i hjemmet blev gårdens marker altid kritisk inspiceret af deltagerne!
Forretningstalentet blev tidligt udviklet hos Simon Simonsen. Hans far havde på et tidspunkt købt en blandemaskine, som flere naboer gerne ville leje, og i en alder af kun 13 år stod drengen for den aktivitet. Lejeindtægterne fik han lov til at beholde.
Annonce

Flyttede til Hjørring

Efter skolegang først hjemme i Thorshøj, derefter i Østervrå Centralskole, kom unge Simon Simonsen på Hjørring Gymnasium og flyttede kort efter ind på et værelse i Hjørring. Det var praktisk besværligt at komme fra hjemmet til gymnasiet.
Simon Simonsen er blandt de få i landet, der har en matematisk-historisk studentereksamen. Den var nemlig indført som et forsøg. Blandt kammeraterne fra dengang er Billed-Bladjournalisten Kenn Richter.
Simon Simonsen tog fat på at studere ved Aalborg Universitet med henblik på at blive cand. mag. i historie og bestod også en bifagseksamen i samfundsfag, hvilket i dag ville vare til en bachelor. Men så skete der noget helt andet - to kammerater, hvoraf den ene var fra Randers, ville gerne have ham med i at etablere et firma, som skulle producere møbler. De manglede kapital, men den kunne Simon Simonsen skaffe, takket være et lån fra sin far.
Firmaet indledte sine aktiviteter i lejede lokaler i Aalum, men købte herefter de bygninger, som fabrikken Ve-To havde haft i Øster Tørslev. Firmanavnet blev Vericon, og det driver Simon Simonsen den dag i dag.
Annonce

Alene om firmaet

På et tidspunkt gik firmaet ikke så godt, så de to medindehavere - i øvrigt begge lærere - trådte ud, og Simon Simonsen drev det videre alene.
Han tilkøbte på et tidspunkt et belysningsfirma, men solgte det igen i 2010. En designfirma blev også opkøbt. Heri produceres Lobster-stolen. Dette firma blev afhændet i 2011.
Men Vericon lever og har det godt.
Op gennem 1980'erne og 1990'erne opstod der kapacitetsproblemer. Der kunne ikke skaffes syersker i Danmark, og præcis af den årsag blev produktionen placeret i Krakow-området i Polen. Det skete i 1993.
Undervejs i forløbet havde Vericon produktion af sine stole m. v. både i Øster Tørslev, på Sjælland, hvor et konkurrerende firma var købt op, og i Polen, hvilket ikke var rationelt. I dag er firmaet med produktion, markedsføring, showroom og regnskab alene at finde i Polen, så ikke sjældent kører Simon Simonsen den lange vej.
I lang tid udgjorde eksporten over 90 procent af produktionen, men nu er det danske marked begyndt at tegne sig for en del. Ellers er det lande som Sydkorea, Canada, England, Holland, Israel og nogle arabiske lande, der aftager produktionen.
»Vi har to parametre for, hvem vi vil handle med: dem, der kan betale, og dem, der vil betale«, lyder det kontant fra Simon Simonsen, der som adm. direktør er helt sin egen herre i virksomheden.
Vericon ansætter helst lokale sælgere, fordi de kender markedet, og så bruges deltagelse i messer også meget i salgsarbejdet. Blandt de ansatte er i dag også jurister og ingeniører.
Annonce

Hjem med klaver

I nogle år boede Simon Simonsen og hans familie på Bjellerup Ladegård, som var købt af boet efter landsretssagfører K. Vester-Petersen, men nu er det en villa på Vester Boulevard, der er udgangspunktet.
Der er tale om et hjem med klaver, og desuden spiller Simon Simonsen som nævnt kornet. Han blev allerede i en alder af 16 år medlem af et hjemmeværnsorkester i Vendsyssel og kan fortælle, at der næppe er den kirke eller det menighedshus i landsdelen, han ikke har spillet i.
Hustruen hedder Dorthe Storgaard. Hun var i mange år sekretær for direktørerne på Avery, men blev siden ansat i sin mands firma.
Der er to børn i ægteskabet. Sønnen Frederik er indkøber med fisk som område i Dansk Supermarked, mens den nygifte datter Christine er ansat ved Varde Kommune. Hun er cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet og bor sammen med sin mand i Kolding.
I den fritid, der nu kan blive, holder Simon Simonsen af at fiske, og han går lige nu og er på udkig efter en båd, som han evt. kan deles om med en anden. Desuden går han lidt på jagt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce