Annonce
Randers

V-politiker går mod partistrømmen: Støtter medarbejders tilbagevenden, hvis pædofilisagen droppes endeligt

Foto: Mathias Fredslund Hansen
Allerede i sidste uge kom det frem, at den såkaldte Helsted-sag har skabt splittelse i den socialdemokratiske byrådsgruppe i Randers. Nu viser et læserbrev, at enigheden om at bakke op om forvaltningens beslutning om, at den berørte medarbejder ikke skal tilbage til Stjernehuset, også er begyndt at krakelere hos Venstre.
Annonce

Randers: - Har du set "Jagten" med Mads Mikkelsen i hovedrollen? En film om en mandlig pædagog, der bliver mål for massehysteri efter fejlagtigt at være beskyldt for at have seksuelt misbrugt et barn.

Sådan lyder indledningen i et læserbrev, som Venstre-politiker Christina Kjærsgaard fra Randers Byråd har sendt til Amtsavisen.

I debatindlægget bruger Christina Kjærsgaard det danske filmdrama fra 2012 til at henvise til den såkaldte Helsted-sag, hvor en hjemsendt, mandlig pædagogmedhjælper fra institutionen Stjernehuset nu risikerer at blive fjernet permanent fra sin arbejdsplads, selvom Statsadvokaten har besluttet at lade en pædofilisigtelse mod ham falde.

Hun slår desuden fast, at det ligger hende på sinde, "at vi ikke lader 'folkedomstolen', forvaltning og politikere dømme en medarbejder, ansat i Stjernehuset i Helsted, førend anklagemyndigheden har færdiggjort sit arbejde".

- Faktuelt er det, at anklagemyndigheden ikke vurderer, at der på nuværende tidspunkt kan rejses en straffesag mod pædagogmedhjælperen. Faktuelt er det, at parter i sagen kan klage over, at der ikke føres straffesag indtil den 15. juli 2019. Faktuelt er det, at Rigsadvokaten kan beslutte, at straffesagen skal fortsætte, beslutningen skal træffes senest den 17. august 2019. (…) Herefter er det min klare overbevisning, at medarbejderen skal kunne genoptage sit arbejde i Stjernehuset i Helsted, såfremt pædagogmedhjælperen pure frifindes medio august, skriver hun.

Christina Kjærsgaard (i rød bluse) giver nu udtryk for, at hun er uenig med den generelle holdning i Venstre om, at en medarbejder fra Stjernehuset i Helsted ikke skal tilbage, uanset at Statsadvokaten har besluttet at lade en pædofilisigtelse mod ham falde. Arkivfoto: Jakob Lerche
Annonce

I clinch med gruppen

Over for Amtsavisen slår Christina Kjærsgaard fast, at hun på ingen måde sætter spørgsmålstegn ved den håndtering, som forvaltningen i Randers Kommune har haft af sagen.

Alligevel viser hendes læserbrev, at der også i Venstres byrådsgruppe er uenighed om pædagogmedhjælperens fremtid, hvis alle pædofili-mistanker mod manden afvises af Statsadvokaten.

Det er nemlig mindre end en uge siden, at Anders Buhl Christensen på vegne af hele Venstregruppen fortalte i nærværende avis, at man bakkede fuldt ud op om forvaltningen og dens beslutning om, at medarbejderen ikke kan vende tilbage til sit hidtidige job i Stjernehuset.

- For mig er det vigtigt, at vi behandler den her mand ordentligt. Hvis der ifølge Statsadvokaten ikke er noget at komme efter i sagen, og hvis forældre og kolleger gerne vil have ham tilbage til den institution, han har været i i 23 år, så skal jeg ikke stå i vejen for det, siger Christina Kjærsgaard, som påpeger, at hun ikke ved, om hun er den eneste i Venstre med den holdning.

- Men det har jeg en formodning om, at jeg er, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Mindeord: Harry Tange

Erhverv For abonnenter

Ordentlighed betaler sig, mener ejer af Marcus Gruppen: Annullerede ordrer for 10 millioner kroner i starten af coronakrisen

Annonce