Annonce
Randers

Vagtfirma ansat efter utryghed på hospital

<p>En gruppe urolige unge har gjort det nødvendigt at hyre vagtfirma ind på&nbsp; pskykiatrisk afdeling. Foto Ole Jakobsen</p>

Nogle helt nye patienter på Psykiatrisk Afdeling i Randers har skabt så stor uro, at der er taget et forsøg i brug, for at værne om patienter og personale.

Annonce

Under en håndfuld unge mænd, som ikke er kendt i det psykiatriske system i forvejen, har skabt så megen utryghed på Psykiatrisk Afdeling, at man som et forsøg har valgt at gå en helt ny vej. Siden 1. juli i år har et lokalt vagtfirma, C og S Security, været hyret ind til at få ro på i dagligdagen.

»Vi har en ekstrem situation for tiden, hvor en lille gruppe unge patienter er voldsomt udadreagerende, og som har givet anledning til en del utryghed. Og vi bliver nødt til at tage det her alvorligt. Før der sker noget,« siger ledende oversygeplejerske Anne Mette Vejrup, Psykiatrisk Afdeling i Randers, der gerne vil værne om både patienter og personale.

Hun oplyser, at der kun er to ansatte på arbejde på den lille afdeling, der har plads til 14 patienter, og at der førhen har været en aftale med portørerne på Regionshospitalet Randers om, at de kunne komme løbende til, hvis der var behov. Men den aftale er stoppet, så i stedet har Psykiatrisk Afdeling ringet efter politiet, når en patient har været for aggressiv.

»Det har også været fint, og politiet har været her hurtigt. Men det er bare ikke det bedste signal at sende, at der møder fem mand stærk op i kampuniform. Og det er jo egentlig heller ikke politiets opgave, så i samråd med personalet, tillidsfolkene og ledelsen er vi blevet enige om at prøve et vagtfirma,« siger Anne Mette Vejrup, der tilføjer, at siden vagtselskabet er kommet, har der ikke været episoder.

»Det er rart med den blotte tilstedeværelse af en stor, rolig mand i civilt tøj. Alene det, at han er der, lægger en dæmper på de unge mænds adfærd,« siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce