Annonce
Sport

Valencia-helt kalder sejr i Amsterdam for mirakel

Piroschka Van De Wouw/Reuters
Rodrigo blev matchvinder, da Valencia sendte Ajax ud af Champions League, og han hylder sine holdkammerater.

Valencia med Daniel Wass på banen i hele kampen lammede tirsdag aften det meste af Amsterdam, da de spanske gæster slog sidste sæsons Champions League-semifinalister med 1-0.

Med sejren gik Valencia videre som gruppevinder, mens Ajax blev skubbet fra første- til tredjepladsen i gruppen og dermed er færdig i årets Champions League.

Et hårdt slag for det hollandske storhold, men en kæmpe succes for Valencia, hvor kampens enlige målscorer, Rodrigo, fandt de store ord frem efter triumfen.

- Vi lagde så mange kræfter i kampen mod Chelsea sidst (som blev 2-2, red.), men fik ikke gjort arbejde færdigt. Men det her hold bliver aldrig træt af at skabe mirakler, og vi har lavet endnu et i aften, siger han ifølge uefa.com.

Han mener, at sammenholdet i truppen har været altafgørende for den succes, man har haft de seneste år efter nogle svære år forinden.

- Jeg er henrykt, fordi det her hold er som en familie. Jeg har ikke ord, som kan beskrive mine holdkammerater, siger han.

Valencias cheftræner, Albert Celades, er enig med sin angriber i, at der er et enestående sammenhold blandt spillerne.

- Jeg er så glad for at have denne gruppe spillere. Det er fantastisk at være en del af omklædningsrummet, lyder det fra Celades til uefa.com efter sejren.

- Det var en enestående indsats, og fansene vil huske denne kamp i lang, lang tid.

Chelsea slog hjemme Lille med 2-1 og går videre som nummer to fra gruppen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Randers HK kan lære af Randers FC

Randers HK er stadig et af byens store varemærker. Anderledes kan konklusionen ikke være, efter at klubben i julen klarede frisag fra konkurs, som de i øvrigt også gjorde i julen for 15 år siden. Imponerende nok har mere end 250 borgere købt folkeaktier for mellem tre og 3,5 millioner kroner. Men der er også konverteret gæld til aktier for omkring 2,5 millioner kroner. Der er med andre ord hentet omkring seks millioner kroner over de seneste måneder. Det siger både noget om dybden af den økonomiske krise. Men det siger også noget om den særlige status, Randers HK stadig har her i byen. De fleste af landets håndboldklubber ville være druknet i så voldsom en sump, som Randers HK har arbejdet sig op af. Men den slags nær-døds-oplevelser skal man ikke igennem hverken hvert eller hvert andet år. Redningsaktionen har været en alvorlig omgang, som man skal være i stand til at lære af. Først og fremmest skal Randers HK have styr på butikken igen. Man kan poste nok så mange penge i trænerlønninger og spillerindkøb, men uden en professionel organisation, som er i stand til at sikre, at indtægterne følger med, kommer man ingen vegne. Her kan Randers HK lære meget af, hvordan Randers FC i sin tid blev bygget op fra bunden. Her startede man under Jacob Nielsens ledelse med en lille, men stærk organisation, som skabte et forretningsgrundlag for, at man kunne begynde at forfølge sine sportslige ambitioner. For mange klubber tager tingene i den modsatte rækkefølge. Rent sportsligt har Randers HK stadig fine forudsætninger. Klubben arbejder på at sikre et spillerbudget på tre millioner kroner i næste sæson, hvilket på papiret er nok til top 8. Men det kræver, at man rammer væsentlig bedre spillerindkøb for pengene, end tilfældet har været de seneste sæsoner. For nok har redningsaktionen vist, at Randers HK fortsat er en folkekær institution, som man ønsker at bakke op om her i byen. Men det er også en klub, som - pokaltitlen i 2016 til trods - har tabt for mange håndboldkampe de seneste fem år. Nu skal vi se, at Randers HK kan holde styr på pengene og leve op til det sportslige potentiale.

Randers FC For abonnenter

Midtjysk gulddreng klar til Kronjylland: Man skal gå efter muligheden, når den er der

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];