Annonce
Portræt

Valget af teologi var det helt rette

Birthe Kiilerich indsættes i sit nye embede den 16. juni. Privatfoto
Cand.theol. Birthe Kiilerich har haft adskillige vikariater siden 2008.

I sine første studieår overvejede den kommende sognepræst for Rousø Nord Pastorat, Birthe Brødsgaard Kiilerich, om hun skulle kaste sig over humaniora, filosofi, sprog eller teologi. Det blev - i første omgang - sprog, der vandt, idet Birthe Kiilerich oprindelig er uddannet som korrespondent i engelsk og tysk fra Handelshøjskolen i Aarhus.

Men i 2002 traf Birthe Kiilerich en beslutning, som hun aldrig har fortrudt - hun søgte ind på det teologiske studium ved Aarhus Universitet og gennemførte uddannelsen på normeret tid, så hun er cand. theol. fra 2008, og samme år havde hun det obligatoriske halve års ophold på Pastoralseminariet.

- Lysten drev mig - det var det, jeg skulle, siger Birthe Kiilerich om det præcist gennemførte studium.

Birthe Kiilerich er sønderjyde, vokset op på Als, men har i hele sit hidtidige voksenliv været bosat i Aarhus.

- Så jeg føler mig som østjyde, siger Birthe Kiilerich, hvis studentereksamen blev taget ved Aarhus Akademi.

Som korrespondent har Birthe Kiilerich været ansat ved flere forskellige virksomheder, herunder ingeniørkontorer. Men som nyuddannet cand.theol. var det i 2006 vanskeligt at finde et embede, for på det tidspunkt var der overskud af præster. Det blev til et vikariat i Bording-Christiansfeld i Viborg Stift, så Birthe Kiilerich er ordineret af daværende biskop Karsten Nissen.

Senere fulgte en række andre vikariater, blandt andet i Løgstør med deraf følgende lange køreture mellem privatbopælen i Risskov, så Birthe Kiilerich var godt tilfreds, da hun fik vikariater tættere på bopælen. Hun har således været konstitueret som sognepræst flere steder på Djursland. Nævnes kan Ørum Djurs, Vivild-Vejlby og Auning, ligesom Birthe Kiilerich har været konstitueret i det pastorat, hvor hun nu afløser sognepræst Tom Ahlmann.

De forskellige vikariater var nyttige på flere måder. Også derved, at Birthe Kiilerich kom til at stifte bekendtskab med kirkeliv praktiseret på forskellige måder.

Holbæk Præstegård

Sammen med sin mand, den ingeniøruddannede Ole Kiilerich, flytter Birthe Kiilerich nu ind i Holbæk Præstegård, som de begge ser frem til at kunne vise frem for også børn og børnebørn.

Birthe Kiilerich er allerede begejstret for sin nye egn med dens naturskønhed. Her vil hun også tumle sig med de to islandske heste, som hører til husstanden. Den ene er allerede flyttet fra Risskov til Holbæk.

Interessen for de små heste blev grundlagt, da Birthe Kiilerich på et tidspunkt besøgte Island som turist.

Birthe Kiilerich ser med forventning frem til, som hun selv udtrykker det, nu at gro fast i et bestemt embede. Hun er med sine 66 år ikke purung, men ser den gode portion livserfaring, hun har høstet, som en fordel i præstearbejdet.

Birthe Kiilerich indsættes i sit embede af provst Lars Seeberg, Norddjurs Provsti, ved en gudstjeneste i Voer Kirke søndag 16. juni klokken 14, hvorefter der er en sammenkomst i Voer Forsamlingshus.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce