Annonce
Navne

Valget faldt ud til folkeskolens fordel

Ulf Bendix og hustruen er faldet så godt til i Spentrup, at de agter at forblive bosat her, til de, som fødselaren siger, skal bæres derfra. Arkivfoto
Ulf Bendix og hustruen bor i Grækenland tre måneder om året.

Som helt ung havde Ulf Bendix en klar forestilling om, hvad han ville uddanne sig til - enten arkitekt eller folkeskolelærer. Han var - og er - ferm til at tegne, men mindre gode oplevelser i hans skoletid i Højbjerg ved Aarhus med lærere, der regulært mobbede visse elever og slog lussinger i hobetal, afgjorde sagen, for meget kunne gøres bedre og anderledes end i Den Sorte Skole - så det blev lærergerningen.

- Og det har jeg aldrig fortrudt, siger Ulf Bendix, som mandag 10. februar fylder 75 år.

Inden den unge mand kunne komme på Marselisborg Seminarium, krævede rektor, at han skulle hente noget erhvervserfaring, så det blev til et år som trafikelev-aspirant ved Hads-Ning Herreds Jernbane, dengang fra Aarhus over Odder til Hou.

Men som kun 18-årig slap Ulf Bendix ind på semiariet og dimitterede i 1968 med geografi, biologi og formning som linjefag. Det blev til en stilling hos daværende skoleinspektør Per Sommer på Blicherskolen i Spentrup, dengang nyopført, og her skulle Ulf Bendix få hele sit virke i skolens tjeneste med varierende opgaver. Sideløbende var Ulf Bendix lærerrådsformand og senere fælleslærerådsformand i den daværende Purhus Kommune og dermed også medlem af skolekommissionen.

Det hører med i billedet, at Ulf Bendix i de følgende år videreuddannede sig på områder som billedkunst, matematik og senere igen tog en bachelor i psykologi.

Ansættelsen ved Blicherskolen sluttede i februar 2008, da den nye Randers Kommnue viste sig at tolke et sygdomsforløb mere restriktivt end den gamle Purhus Kommune.

Annonce

Kreativt begavet

Ulf Bendix er et kreativt begavet menneske, hvilket kom til udtryk allerede i hans og hans families første år i Spentrup. Ulf Bendix havde nemlig over flere år to hold - alle bestående af kvinder - til oliemaling, stoftryk og keramik.

Siden skulle han blive en stærkt benyttet hjælper for ældre kvinder i den by på den græske ø Passos, hvor han og hustruen gerne tilbringer tre af årets måneder - Ulf Bendix klarer at sy gardiner, lægge nederdele op og syer kjoler ind. Talentet kan være arvet fra hans mor, der i sin tid blandt meget andet syede en brudekjole til skuespilleren Grethe Thordal.

Huset på den græske ø lavede Ulf Bendix en tuschtegning af tilbage i 1988 - uden at vide, at han og hustruen Bente købte det samme hus i 2004 og fik det sat grundigt i stand.

Det er tidligere fortalt, at Ulf Bendix som noget helt naturligt for ham lærte sig græsk, da han nu tilbringer så megen tid her. Og hans tyske er flydende, hvilket letter meget, når turen går til Tyskland, både det tidligere DDR med Hansestæderne og det tidligere Vesttyskland.

Turene er ikke bare ud i det blå - Ulf Bendix har altid sørget for, at der er interessante mål at se. Eksempelvis Nordeuropas største ravfabrik, der ligger 30 kilometer øst for Rostock, og hvor man kan købe ravsmykker til en pris af helt op til 60.000 euro.

Lokalt har Ulf Bendix været medlem af menighedsrådet og formand i flere perioder, og han er i dag sekretær og presseansvarlig i Røde Kors Purhus.

Hertil skal lægges et ivrigt engagement i Den Danske Frimurerorden. Ulf Bendix er, hvad man kan kalde næstkommanderende i instruktionslogen De Syv Flammer i Søren Møllers Gade.

Famlien

Hustruen Bente Bendix var i en årrække børnehaveleder i Kristrup og siden ansat ved Sødisbakke i Mariager.

Der er vokset to sønner op i huset på Frejasvej 11 i Spentrup. Michael er læreruddannet og nu ansat ved Finderuphøjskolen i Viborg, mens Christian er cand.scient. og ansat med it som område ved Danske Bank med arbejdssted i Aarhus. Fem børnebørn supplerer nu familien.

Ulf Bendix træffes hjemme på sin fødselsdag. En egentlig markering venter til efteråret, da hustruen også har en mærkedag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce