Annonce
Debat

Valgkamp i vejen for værdifuld byudvikling i Vorup

John Frandsen, vognmand Erling Andersen og Randers Arkitekten fortalte i fredagsavisen om byggeplanerne for enden af Bojesvej ved Vorup Enge. Foto: Lars Rasborg
Annonce

Det er naturligvis fuldt forståeligt, at beboerne på Bojesvej i Vorup interesserer sig for et projekt, der indebærer et halvt hundrede nye boliger på vejen samt hundrede nye naboer med dertil hørende privat biltrafik. Det ville være mærkeligt andet.

Derfor er det en god idé at holde det borgermøde, som byrådet i Randers har besluttet at arrangere mandag 9. oktober. Og derfor er det en god idé, at borgmester Claus Omann Jensen fra Venstre holder møde med vejens beboere forinden.

Det er altid vigtigt, at borgere bliver informeret ordentligt om ændringer, der vil påvirke deres dagligdag. Og det er altid vigtigt, at politikere og projektmagere bliver ordentligt informeret om de bekymringer, deres beslutninger og projekter skaber hos borgerne.

Det er altid vigtigt, at alle parter, der har andel i en og samme sag, får snakket godt og grundigt og fornuftigt med hinanden. Således også i sagen om det planlagte boligbyggeri på Bojesvej i Vorup.

Når man fra sidelinjen har fulgt de seneste måneders debat om byggeplanerne på Bojesvej, ligner sagen netop en, der lader sig løse, hvis alle parter snakker med hinanden.

Det er meget muligt, at et halvt hundrede nye boliger er mange boliger. Det er meget muligt, at hundrede nye naboer er mange naboer. Det er meget muligt, at så mange mennesker skaber megen privat biltrafik. Men beboerne på Bojesvej slipper af med den containerplads, der de seneste 41 år har ligger på den grund, hvor de nye boliger er planlagt, og som muligvis ikke har skæmmet, men næppe heller har pyntet.

Og beboerne slipper af med den lastbiltrafik, der i alle årene har været en naturlig del af den vognmandsvirksomhed, der har haft hjemme på containerpladsen, men som nu ønsker at placere sig mere passende på Lollandsvej ved motorvejen, på en grund der er købt allerede.

Det skal blive interessant at følge, om beboerne på Bojesvej og projektmageren bag boligbyggeriet finder hinanden, når de får snakket ordentligt sammen. Det bør der være en vis sandsynlighed for. Især hvis beboere og projektmager får lov at snakke i fred og ro om deres fælles anliggende - der primært vedrører dem og ikke alle andre og slet ikke dem, der kun interesserer sig for Bojesvej og den de nærliggende enge, fordi der er kommunalvalg 21. november.

Det er bemærkelsesværdigt, at så mange af venstrefløjens byrådsmedlemmer med privatadresser alle andre steder end Bojesvej pludselig interesserer sig så voldsomt for netop den vej og dens beboere. Havde de samme byrådsmedlemmer mon gjort det, hvis ikke der var valg lige om lidt? Eller havde byggeriet af nye boliger på Bojesvej mon så været i gang allerede? Ja, det havde det sandsynligvis.

Det ligner, at den igangværende valgkamp i øjeblikket står i vejen for et stykke byudvikling, der sandsynligvis kan friste nye skatteborgere indenfor i vores kronjyske fællesskab, skaffe flere kroner i den fælles kommunekasse og mere give velfærd for alle. Men indtil 21. november er der øjensynligt andet, der er vigtigere. For nogen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce