Annonce
Debat

Valgkamp i vejen for værdifuld byudvikling i Vorup

John Frandsen, vognmand Erling Andersen og Randers Arkitekten fortalte i fredagsavisen om byggeplanerne for enden af Bojesvej ved Vorup Enge. Foto: Lars Rasborg

Det er naturligvis fuldt forståeligt, at beboerne på Bojesvej i Vorup interesserer sig for et projekt, der indebærer et halvt hundrede nye boliger på vejen samt hundrede nye naboer med dertil hørende privat biltrafik. Det ville være mærkeligt andet.

Derfor er det en god idé at holde det borgermøde, som byrådet i Randers har besluttet at arrangere mandag 9. oktober. Og derfor er det en god idé, at borgmester Claus Omann Jensen fra Venstre holder møde med vejens beboere forinden.

Det er altid vigtigt, at borgere bliver informeret ordentligt om ændringer, der vil påvirke deres dagligdag. Og det er altid vigtigt, at politikere og projektmagere bliver ordentligt informeret om de bekymringer, deres beslutninger og projekter skaber hos borgerne.

Det er altid vigtigt, at alle parter, der har andel i en og samme sag, får snakket godt og grundigt og fornuftigt med hinanden. Således også i sagen om det planlagte boligbyggeri på Bojesvej i Vorup.

Når man fra sidelinjen har fulgt de seneste måneders debat om byggeplanerne på Bojesvej, ligner sagen netop en, der lader sig løse, hvis alle parter snakker med hinanden.

Det er meget muligt, at et halvt hundrede nye boliger er mange boliger. Det er meget muligt, at hundrede nye naboer er mange naboer. Det er meget muligt, at så mange mennesker skaber megen privat biltrafik. Men beboerne på Bojesvej slipper af med den containerplads, der de seneste 41 år har ligger på den grund, hvor de nye boliger er planlagt, og som muligvis ikke har skæmmet, men næppe heller har pyntet.

Og beboerne slipper af med den lastbiltrafik, der i alle årene har været en naturlig del af den vognmandsvirksomhed, der har haft hjemme på containerpladsen, men som nu ønsker at placere sig mere passende på Lollandsvej ved motorvejen, på en grund der er købt allerede.

Det skal blive interessant at følge, om beboerne på Bojesvej og projektmageren bag boligbyggeriet finder hinanden, når de får snakket ordentligt sammen. Det bør der være en vis sandsynlighed for. Især hvis beboere og projektmager får lov at snakke i fred og ro om deres fælles anliggende - der primært vedrører dem og ikke alle andre og slet ikke dem, der kun interesserer sig for Bojesvej og den de nærliggende enge, fordi der er kommunalvalg 21. november.

Det er bemærkelsesværdigt, at så mange af venstrefløjens byrådsmedlemmer med privatadresser alle andre steder end Bojesvej pludselig interesserer sig så voldsomt for netop den vej og dens beboere. Havde de samme byrådsmedlemmer mon gjort det, hvis ikke der var valg lige om lidt? Eller havde byggeriet af nye boliger på Bojesvej mon så været i gang allerede? Ja, det havde det sandsynligvis.

Det ligner, at den igangværende valgkamp i øjeblikket står i vejen for et stykke byudvikling, der sandsynligvis kan friste nye skatteborgere indenfor i vores kronjyske fællesskab, skaffe flere kroner i den fælles kommunekasse og mere give velfærd for alle. Men indtil 21. november er der øjensynligt andet, der er vigtigere. For nogen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Virksomhed er forberedt: Klar til at flytte produktion til England, hvis brexit-aftale falder

Leder For abonnenter

En fin og fornuftig løsning, Oust Mølle

Nogle havde muligvis ønsket sig en mere omfattende opstramning af procedurerne på specialskolen på Oust Mølle i Randers, efter en dreng på seks, en dreng på otte og en pige på 11 år forleden forsvandt fra skolen i løbet af en ellers almindelig formiddag. Men personalet på skolen har valgt at iværksætte en mindre omfattende opstramning og blot lade en voksen registrere børnene ved deres ankomst om morgenen, inden de går ind på skolen. Og det er faktisk en fin og fornuftig løsning; afdæmpet og afbalanceret. Selv om børnenes forældre oplevede alle forældres værste mareridt, der igangsatte følelser, som vi alle kun kan have stor forståelse for, så endte børnenes forsvinden lykkelig. De blev fundet i god behold hos et familiemedlem og havde ikke lidt nogen former for overlast og havde heller ikke været ofre for nogen form for kriminalitet. Heldigvis. De var gået fra skolen for at besøge et familiemedlem, der viste sig ikke at være hjemme, hvorefter børnene i stedet havde leget i haven hos familiemedlemmet. Begivenhederne i børnenes verden var langt mindre dramatiske end i alle andres verden. Forældrene - først og fremmest - samt skole og politi var i alarmberedskab, søgte med lys og lygte og hunde, og havde den længste formiddag i mands minde. Det var en rædselsfuld situation, mens den stod på, og ingen vidste, hvor børnene var, og hvad der var sket. Men i dag, hvor vi ved, at børnene havde det godt, mens de var væk, er det den situation, vi skal agere efter. Vi skal ikke skyde gråspurve med kanoner - som bekendt - og derfor skal vi heller ikke overvåge børn med kameraer eller sætte hegn om deres skole. Oust Mølle Skolen er et rart sted at være, og det holder skolen fornuftigt fast i og styrer besindigt fri af overdreven overvågning. Selv om voksne nu registrerer børnene, når de møder om morgenen, inden de går ind på skolen, betyder det ikke, at børnene ikke kan smutte straks derefter. Det kan ske igen. Sådan er det, når vi lever vores liv. Selv om vi prøver at passe godt på hinanden.

Alarm 112

Fire rumænere er anholdt for indbrud og indbrudsforsøg i seks politikredse

Randers For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Annonce