Annonce
Randers

Vandaler på spil i Fussing: Futtede brændeskur af

Nogle har brugt mange kræfter og en del energi på at hive et brændeskur ved Fussing Sø op og brænde det af. Brændelyet var støbt ned i jorden med fire betonstolper. Privatfoto
Nogle har, formentlig i pinsen, hygget sig med at ødelægge det brændeskur, hvorfra borgerne kunne forsyne sig med gratis brænde til bål ved Fussing Sø. Det ærgrer de frivillige, der sørger for at holde området i tip-top stand.

Fussing: Et brændeskur er blevet brændt af ved Fussing Sø, og det er sandsynligvis sket i pinsen. Det har kostet nogle kræfter og en del energi at få vristet brændeskuret fri af de fire betonstolper, det var støbt i og løftet over på bålstedet.

- Det er simpelt hen så træls, at vi ikke kan have tingene i fred. Vi opdagede det her i ugen, men det er nok sket i pinsen, siger Gert Kejser, der er kasserer i bestyrelsen bag den frivillige forening, Fusserne De Søfriske, der har påtaget sig arbejdet med at lave og vedligeholde faciliteterne ved bredden af Fussing Sø.

- Brændeskuret, eller brændelyet var lavet af en af os, og så samlede vi brænde til at have i skuret, så folk, der kommer her, havde noget at lave bål af. En overgang blev der dog brugt så meget brænde her, at vi havde mistanke om at en eller anden hentede det og tog det med hjem til brændeovnen. Så holdt vi en lille pause med at sanke brænde, siger Gert Kejser.

Han oplyser, at bestyrelsen endnu ikke har meldt hærværket til politiet, for sagen skal lige drøftes mellem medlemmerne.

- Vi kan jo ikke rigtig gøre noget. Alle har ret til at være her, det er et offentligt sted. Og vi kan ikke køre og lege politi her, men vi er tit dernede og taler til folks sunde fornuft. Og jeg håber da, at dem, der har brændt skuret af, læser det her eller hører om det og skammer sig, siger Gert Kejser, der regner med, at Fusserne De Søfriske vil bygge et nyt brændeskur.

- Ja, det skal vi da i hvert fald lige have talt sammen om. Vi skal lige synke det her, men jeg mener ikke, vi skal lade os styre af, at nogle kan finde på at ødelægge ting. Så skuret kommer nok op igen, siger Gert Kejser.

Der ærgrer de frivillige, Fusserne de søfriske, der står bag mange af de faciliteter, som gratis kan benyttes af borgere ved Fussing Sø, at tingene ikke kan være i fred. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce