Annonce
Randers

Vandsprøjt og blåt blink i røg og damp

Det er ikke nemt at styre en slang med tryk på, fik børnene at prøve til åbent hus hos falck i Randers lørdag. Foto: Lars Rasborg

Det åbne hus på Falckstationen i Randers var et tilløbsstykke så stort, at Falcks marketingsafdeling blev forskrækkede og stoppede annonceringen, da omkring 900 gæster havde meldt sig til. "Pjat", lød det fra stationsmesteren: "Vi kunne sagtens

Annonce

Randers: En halv time før det åbne hus på Falckstationen i Randers lørdag slog dørene op, stod der allerede omkring 100 gæster i kø. En time senere var der omkring 350 mennesker inde på området og alle kroge af den spændende arbejdsplads blev nærstuderet.

- Det er helt vildt. Og dejligt, at så mange mennesker har lyst til at komme og se til os. Vi kan mærke, at de har set tv-udsendelsen med os, og de små råber: "Hej Bjarne" og vil have taget et billede med mig, siger stationsleder Bjarne Jørgensen.

Han var slet ikke skræmt af det store fremmøde og var faktisk ked af at marketingsafdelingen hos Falck havde stoppet med at fortælle om det åbne hus, da omkring 900 kunder havde takket ja til at komme på dagen via invitationer på mail.

- Vi kunne sagtens have taget 3000 eller 5000. De er her jo ikke alle sammen på én gang, lød det fra Bjarne Jørgensen, der tilføjer, at det må de gøre bedre næste gang.

Det er helt vildt. Og dejligt, at så mange mennesker har lyst til at komme og se til os

Bjarne Jørgensen, stationsleder hos Falck i Randers, om det åbne hus lørdag
At slukke ild er nemt nok, bare man ved hvordan.Her lærer Christian Black Zielke på syv år at bekæmpe flammer. Foto: Lars Rasborg
Annonce

Ups, der blev trykket på knappen

I alt 1500 dukkede op mellem klokken 11 og 14, og der var kø til alle tingene, der kunne prøves på stationen. Der kunne klippes i en bil, sprøjtes til måls med vand, røgdykkes og prøves brandmandstøj. Der kunne prøves førstehjælp, og så var der klassikeren med at komme ind at sidde i en brandbil. Og der var gratis pølser.

Alt i alt noget, der fik de små til at gøre store øjne og de voksnes mundvand til at løbe.

Alle steder var der folk og hjælperne var ud over stationens egne folk, Falckmuseets Venner og Politihjemmeværnet.

Mens avisen talte med Bjarne Jørgensen og Brian Lund fra Falck, blev de ringet op af vagthavende hos Falck i Aarhus. Der var blevet trykket på knappen til udrykning.

- Det kan ikke passe. Vi har åbent hus her. Det må være nogle børn, der har trykket på knappen. I skal i hvert fald ikke sende vogne ud, lød det fra Brian Lund i telefonen til vagthavende.

Sådan er det, når der er pilfingre på stationen.

Brødrene Winther fik to ture i den røgdyldte garage. Nicklas på otte år og hans bror Noah på ti var vilde med det. Foto: Lars Rasborg
Annonce

Mange ting at prøve

Lille Zoe Dahl Andersen på tre år var med farmand, Michael Dahl Andersen, til arrangementet.

Og selv om man er pige, kan man godt synes, at brandmandsbranchen er sej.

- Hun er lidt drengeagtig, så det skal nok gå, mente hendes far.

Hele familien Black Zielke var af sted fra Hinnerup og især syv-årige Christian var begejstret. Lillesøster Sofie på fem år synes også, det var sjovt.

Mor Louise Zielke fortalte, at de var inviteret, fordi de har Falck-abonnement og havde tænkt, at det lige var noget for børnene. Far Ole Black Poulsen var så galant at stå i køen til pølsevognen, så den lille familie kunne få frokosten med.

- Det er rigtig godt , det her, der er mange ting, børnene gerne vil prøve, lød det fra forældrene.

Familien Black Zielke med mor Louise, far Ole og børnene Christian og Sofie. Foto: Lars Rasborg
Annonce

Nicklas's store dag

Noah og Nicklas Winther på henholdsvis ti og otte år stod i kø til at få røgdykkerudstyr på, mens lillesøster Naja på otte år ikke skulle nyde noget. Mor Pia Winther var spændt på, hvordan især Nicklas ville tage turen gennem den røgfyldte garage.

- Han har altid villet være brandmand. Han er meget spændt. Vi ventede med vilje til fredag med at fortælle ham, at vi skulle til det her. Og lad mig side det sådan: Ingen af os fik sovet ret meget natten til i dag, griner Pia Winther.

Godt udstyret med iltflaske, maske, hjelm med mere gik de to drenge ind med hinanden i hånden. Og det første Nicklas udbrød, da han efter få minutter kom ud igen, var:

- Det var mega sejt.

Brandmanden, der stod for at klæde de små på til begivenheden, forbarmede sig over brødrene og sendte dem ind en ekstra gang, da han hørte, at Nicklas gerne vil være brandmand.

- Det lyder godt, bare hold fast i det til du bliver større, sagde han.

Det summede af liv alle steder, og inden det hele var slut lød det store spørgsmål fra rigtig mange af gæsterne: Hvornår er der åbent hus næste gang.

Så mon ikke Falck kan forvente et endnu større rykind på den populære arbejdsplads, hvis og når succesen gentages?

- Gerne for mig. Bare kom, lød det gæstfrit fra Bjarne Jørgensen.

Små brandmænd i en stor brandbil. Her er det Valthe og William Gran Lehm Vestergaard på to og fem år, der er på job. Foto: Lars Rasborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce