Annonce
Alarm 112

Politi: Varebil proppet med tyvekoster ved færge til Tyskland

Seks mænd er mandag blevet fremstillet i grundlovsforhør efter fund af formodede tyvekoster søndag aften.
Annonce

En udenlandsk varebil ved færgen i Rødbyhavn viste sig søndag aften at være proppet med mere end 1000 plader chokolade, løbetøj, højttalere, pc’er, elværktøj og meget andet.

Politiet tror, at der var tale om en tyvebande bestående af seks udenlandske mænd, som prøvede at komme ud af landet med tingene.

Mændene, der er i alderen 30-39 år, blev søndag aften anholdt og sigtet for tyveri og/eller hæleri, og de er mandag blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster.

Det har resulteret i, at fem af de sigtede mænd er blevet varetægtsfængslet i fire uger, mens en er blevet løsladt. Det oplyser politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver

Derudover fortæller han, at der nu ligger et stort arbejde foran politiet, som skal undersøge, hvor de formodede tyvekoster præcist kommer fra. Ifølge Kim Kliver har varerne en anslået værdi på omkring 500.000 danske kroner.

Der er dog mulighed for, at beløbet vokser sig enten større eller mindre i løbet af efterforskningsarbejdet.

Det var politiets udlændingekontrolafdeling, som gennemførte undersøgelsen af varebilen og dermed fandt frem til de formodede tyvekoster. Afdelingen arbejder blandt andet på at afsløre såkaldt omrejsende kriminelle.

Politiet bruger begrebet om udlændinge, der ikke har fast bopæl i Danmark, og som lever af organiseret berigelseskriminalitet. Herunder blandt andet indbrud, tyveri og hæleri.

I de senere år politiet haft et særligt fokus på denne type kriminelle.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil mandag ikke oplyse de anholdtes nationalitet. De er dog fra samme land, fortæller politiinspektør Kim Kliver.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvordan mændene stiller til sigtelsen.

/ritzau/

Uddrag af Sydsjælland og Lolland-Falsters Politis døgnrapport
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce