Annonce
Randers

Varm luft i varmt bassin

Klaus Emilius har skrevet en anmeldelse af Water and Wellness på handicapsitet, komblot.dk. Richard Sylvestersen

Klaus Emilius, der lider af muskelsvind, besøgte 4. marts Water and Wellness i Randers. Han var overrasket over, hvor dårlige handicapforholdene er.

Livet er som et puslespil, står der på et selvgjort maleri, 42-årige Klaus Emilius har hængende på sin væg. Som muskelsvindsramt giver det udsagn mere mening end for mange andre. Når benene ikke fungerer og musklerne er stive, skal tingene planlægges brik for brik før dagen fungerer. Derfor har han brug for optimale forhold, når han begiver sig ud i verden og derfor bliver han vred, når steder, der reklamerer med at være handicapvenlige, viser sig ikke at være det.
I sit soveværelse har Klaus Emilius en lift, som både kan tage en badestol og et sejl. Foto: Richard Sylvestersen
4. marts var han sammen med sin hjælper, Henrik Nielsen, i Water and Wellness, som på dets hjemmeside skriver, at bygningen vil fremstå med optimale forhold for handicappede og folk med specielle behov.
I teorien kunne Klaus Emilius selv komme til og fra Water and Wellness, da han har en bil, han selv kan køre. Foto: Richard Sylvestersen

For stærke arme

For at komme ind i vandparadiset måtte ledsageren betale fuld pris, og hans ledsagerkort kunne ikke benyttes til at opnå rabat. Klaus Emilius besluttede sig for at kigge forholdene efter i sømmene.
»Jeg gik ind på det første toi-let. Her skulle min hjælper assistere mig for at åbne døren. Den var simpelthen for stram,« fortæller han.
Udover den tunge dør, måtte Klaus Emilius erfare, at toiletrullen sad så langt fra toilettet, at han ikke kunne nå den, ligesom håndklædet hang i en højde, som gjorde det svært for ham at tørre hænder.
»Jeg var chokeret over, at de åbenbart ikke havde sat sig ind i reglerne for, hvordan et handicaptoilet skal indrettes,« siger han med lavmælt stemme.
Efter at have forladt omklædningsrummet, begav han sig ind i det badeland, som hidtil har høstet store roser. Igen blev han mødt af en dør, han ikke selv kunne åbne.
»Hvorfor kunne de ikke have elektriske døre, så det var nemmere for en som mig at komme ind,« spørger han retorisk.
Annonce

Som en gyserfilm

Da han var kommet ind i badelandet og havde fundet varmtvandsbassinet, som skulle være tilpasset handicappede brugere, blev han først for alvor skuffet.
I den ene ende var en lift, som kunne løfte handicappede personer ned i vandet. Men han manglede en såkaldt badestol, som kunne sænkes med liften ned i vandet. Istedet skulle han pakkes ind i et sejl, som han skulle have af efter at være kommet i vandet.
»Det er besværligt at komme ud af et sejl, når man er nede i vandet og man har brug for, at hjælperen står klar til at pakke en ud,« fortæller Klaus Emilius, der har undersøgt, at en badestol i rustfrit stål vil koste 18.000 kroner plus moms.
I det 34 grader varme vand måtte Klaus Emilius indse, at han ikke kunne benytte bassinet. Der var kun gelænder i halvdelen af bassinet og gangbarren, som han kan bruge til at træne sine muskler på, var tre meter lang og befandt sig i den lave ende, hvor der er 120 cm dybt.
»Jeg er 173 cm høj, og jeg kunne ikke bruge gangbarren. Det er vigtigt, at vandet er så dybt, at man kan stå oprejst deri, og det kan jeg ikke på 120 cm vand,« slår han fast.
I den dybe ende af bassinet er vandet 140 cm dybt, hvilket passer ham fint. Desværre er der ikke noget gelænder i den ende, hvorfor han ikke kan bruge den.
»Varmtvandsbassinet er som en gyserfilm. God i starten og jo længere man kommer ind, des mere gys bliver der,« siger han.
Klaus Emilius har selv besøgt andre svømmehaller. Han oplever, at det fungerer meget bedre andre steder, og derfor undrer det ham, at Water and Wellness kalder sig handicapvenligt.
Annonce
Randers For abonnenter

21-årig dømt for voldtægt i Randers: Efter overgrebet hældte han vand på ofret for at vække hende

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Hørte du også weekendens hovedpinegivende hyletone? Pernille måtte opgive bådovernatningen - her er forklaringen

Randers For abonnenter

Klimabroen er den vigtigste brik i fremtidens værn mod oversvømmelser i Randers - se her hvordan den virker

Randers FC

Impulsiv idé sender Randers FC-fans på 2000 kilometer lang blaffertur til Rumænien: - Vi vil gerne slå et slag for, at der skal flere folk på stadion

Randers

20.000 kvadratmeter slaraffenland for voksne legebørn: Familie har skabt Lillebjørn Hardballbane

Randers

Glimmer- og konfetti-drømme går i opfyldelse: - Jeg glemmer nogle gange, at jeg bare er praktikant

Leder For abonnenter

Vanvittigt irriterende at holde i kø - men i Randers er der en mening med galskaben

Randers

Praktik lokkede Jens til optometri: - Det her er lidt ud over det sædvanlige

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter atypisk slag på heden: - Thomasberg roser midtbaneprofil og gør klar til starte varm angriber i Cluj

Randers For abonnenter

Bjarne fra Nørager er hjernen bag spektakulære stålkonstruktioner som Aros' regnbue og en indskudt sal på Fængslet i Horsens

Annonce