Annonce
Læserbrev

Vedtagelse af landdistriktspolitikken

Læserbrev: I Socialdemokratiet synes vi, at det er en udmærket landdistriktspolitik, der er blevet udarbejdet ud fra de rammer, vi nu engang har i landdistriktsudvalget.

Det er rigtig godt, at der i politikken nu er kommet med, at vi i udvalget vil have særlig fokus på de byer i landdistrikterne, som er særlig udfordret. Vi har prognoser for, hvordan befolkningen formentlig vil komme til at se ud i landdistrikterne årene frem, så derfor er der noget håndgribeligt for os at arbejde med og have fokus på i udvalget.

Det er vigtigt, at der i politikken er kommet med, at kommunen også har et ansvar for at støtte landdistrikterne, så det ikke kun er civilsamfundet, der står alene med opgaven om at gøre vores landdistrikter aktive og attraktive. Og netop derfor tager politikken også udgangspunkt i rammer for fællesskab, rammer for bosætning og samskabelse

I forbindelse med de tre emner står der også klart og tydeligt i politikken, at vi i udvalget arbejder med levedygtige landsbyer – den definition har vi fra den rapport, som udvalget for levedygtige landsbyer har lavet til regeringen. Og definitionen er meget klar og tydelig, at levedygtige landsbyer er, at der kan tilbydes tidssvarende boliger i varierende former, tilgængelighed til beskæftigelse, mulighed for etablering af virksomhed, social sammenhængskraft, nærhed til offentlig og privat service, idræts- og fritidsaktiviteter samt trafikal og digital infrastruktur – så det er altså det, vi skal til at arbejde med i udvalget, men også i byrådet, når den her politik bliver vedtaget, så det kan man jo kun glædes over.

I forbindelse med landdistriktspolitikken skal der også arbejdes med planstrategien om, hvordan landdistrikterne skal være en del af den fremtidige plan for kommunen – det glæder vi os rigtig meget til at arbejde med.

Det er rigtig godt, at vi ved periodens udløb får samlet op på landdistriktspolitikken, så vi kan få evalueret på, hvad vi har arbejdet med, og holde hinanden op på den her politik både i landdistriktsudvalget men også i byrådet. Så politikken ikke bare ligger og samler støv, som politikker nogle gange godt kan have en tendens til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce