Annonce
Læserbrev

Vedtagelse af landdistriktspolitikken

Læserbrev: I Socialdemokratiet synes vi, at det er en udmærket landdistriktspolitik, der er blevet udarbejdet ud fra de rammer, vi nu engang har i landdistriktsudvalget.

Det er rigtig godt, at der i politikken nu er kommet med, at vi i udvalget vil have særlig fokus på de byer i landdistrikterne, som er særlig udfordret. Vi har prognoser for, hvordan befolkningen formentlig vil komme til at se ud i landdistrikterne årene frem, så derfor er der noget håndgribeligt for os at arbejde med og have fokus på i udvalget.

Det er vigtigt, at der i politikken er kommet med, at kommunen også har et ansvar for at støtte landdistrikterne, så det ikke kun er civilsamfundet, der står alene med opgaven om at gøre vores landdistrikter aktive og attraktive. Og netop derfor tager politikken også udgangspunkt i rammer for fællesskab, rammer for bosætning og samskabelse

I forbindelse med de tre emner står der også klart og tydeligt i politikken, at vi i udvalget arbejder med levedygtige landsbyer – den definition har vi fra den rapport, som udvalget for levedygtige landsbyer har lavet til regeringen. Og definitionen er meget klar og tydelig, at levedygtige landsbyer er, at der kan tilbydes tidssvarende boliger i varierende former, tilgængelighed til beskæftigelse, mulighed for etablering af virksomhed, social sammenhængskraft, nærhed til offentlig og privat service, idræts- og fritidsaktiviteter samt trafikal og digital infrastruktur – så det er altså det, vi skal til at arbejde med i udvalget, men også i byrådet, når den her politik bliver vedtaget, så det kan man jo kun glædes over.

I forbindelse med landdistriktspolitikken skal der også arbejdes med planstrategien om, hvordan landdistrikterne skal være en del af den fremtidige plan for kommunen – det glæder vi os rigtig meget til at arbejde med.

Det er rigtig godt, at vi ved periodens udløb får samlet op på landdistriktspolitikken, så vi kan få evalueret på, hvad vi har arbejdet med, og holde hinanden op på den her politik både i landdistriktsudvalget men også i byrådet. Så politikken ikke bare ligger og samler støv, som politikker nogle gange godt kan have en tendens til.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En fin og fornuftig løsning, Oust Mølle

Nogle havde muligvis ønsket sig en mere omfattende opstramning af procedurerne på specialskolen på Oust Mølle i Randers, efter en dreng på seks, en dreng på otte og en pige på 11 år forleden forsvandt fra skolen i løbet af en ellers almindelig formiddag. Men personalet på skolen har valgt at iværksætte en mindre omfattende opstramning og blot lade en voksen registrere børnene ved deres ankomst om morgenen, inden de går ind på skolen. Og det er faktisk en fin og fornuftig løsning; afdæmpet og afbalanceret. Selv om børnenes forældre oplevede alle forældres værste mareridt, der igangsatte følelser, som vi alle kun kan have stor forståelse for, så endte børnenes forsvinden lykkelig. De blev fundet i god behold hos et familiemedlem og havde ikke lidt nogen former for overlast og havde heller ikke været ofre for nogen form for kriminalitet. Heldigvis. De var gået fra skolen for at besøge et familiemedlem, der viste sig ikke at være hjemme, hvorefter børnene i stedet havde leget i haven hos familiemedlemmet. Begivenhederne i børnenes verden var langt mindre dramatiske end i alle andres verden. Forældrene - først og fremmest - samt skole og politi var i alarmberedskab, søgte med lys og lygte og hunde, og havde den længste formiddag i mands minde. Det var en rædselsfuld situation, mens den stod på, og ingen vidste, hvor børnene var, og hvad der var sket. Men i dag, hvor vi ved, at børnene havde det godt, mens de var væk, er det den situation, vi skal agere efter. Vi skal ikke skyde gråspurve med kanoner - som bekendt - og derfor skal vi heller ikke overvåge børn med kameraer eller sætte hegn om deres skole. Oust Mølle Skolen er et rart sted at være, og det holder skolen fornuftigt fast i og styrer besindigt fri af overdreven overvågning. Selv om voksne nu registrerer børnene, når de møder om morgenen, inden de går ind på skolen, betyder det ikke, at børnene ikke kan smutte straks derefter. Det kan ske igen. Sådan er det, når vi lever vores liv. Selv om vi prøver at passe godt på hinanden.

Randers For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Annonce