Annonce
Randers

Vejarbejde: Kun et spor åbent på Vestervold i flere måneder

Etablering af cykelstier på begge sider af Mariagervej vil i flere måneder begrænse biltrafikken på Vestervold i en side ad gangen. Også gående, cyklister og buspassagerer bliver påvirket. Pressefoto: Randers Kommune
Etablering af ny cykelsti først op ad bakken og siden ned af bakken på Mariagervej kommer til at sætte pres på både bil- og cykeltrafik på Vestervold. Også gående og buspassagerer bliver påvirket.

Randers: Fra mandag den 16. september kan bilister, som skal op ad bakken på Vestervold forvente en del mere pres på trafikken, da det ene spor i nordgående retning lukkes i en længere periode. Når dette arbejde er færdigt vil kommunen blot begynde et tilsvarende vejarbejde i sydlig retning.

Kommunen skal i gang med at etablere en cykelsti på Vestervold på strækningen fra Vestergade til Adelgade. Udover indsnævring af vejbanen fra to til et spor, der får betydning for bilisterne, får arbejdet også konsekvenser for gående og cyklister. De må finde alternative ruter, mens arbejdet finder sted.

Den nye cykelsti er led i Randers Kommunes projekt "Cykling i Byen," der skal gøre det lettere og mere sikkert for cyklister at komme fra den nordlige til den sydlige del af Randers by.

- Etableringen af den nye cykelsti vil desværre i en periode give mere trængsel for bilisterne, ligesom gående og cyklister må finde andre veje. Vi forventer, at arbejdet på den østlige strækning vil tage et par måneder, men da Randers er en historisk middelalderby, ved vi aldrig, hvad vi møder, når vi begynder at grave, siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

Gående og cyklister i den retning, hvor anlægsarbejdet er igang, skal også finde nye ruter. Busstoppestedet på Vestervold bliver desuden nedlagt i perioden. Pressefoto: Randers Kommune

Sydgående retning

Når cykelstien på den østlige side af Vestervold er færdig, går arbejdet med at etablere en cykelsti på den vestlige side af Vestervold i gang. Her forventer Randers Kommune også at lukke et kørespor på Vestervold i sydlig retning.

Busstoppestedet på Vestervold nedlægges også, mens der arbejdes på Vestervold.

Det næste stykke cykelsti fra Vestergade til Tørvebryggen skal først laves i 2021-22 af Banedanmark, når Banedanmark bygger en ny bro over Hvidemøllevej i forbindelse med elektrificering af togstrækningen mellem Århus til Lindholm.

Cykelprojektet "Cykling i Byen" omfatter også opsætning af to cykeltællere og flere cykellæn i Randers midtby, samt etablering af flere parkeringspladser til cykler i centrum af Randers.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Annonce