Annonce
Randers

Trafikkaos: Så mange dage skal du holde i kø for at komme til Randers fra Djursland

Turen fra Djursland til Randers eller omvendt kan i de kommende uger være tidsmæssigt noget længere end normalt. Her er det køen fra øst mod vest på Grenåvej mandag morgen. Foto: Bo Hovgaard
Bilister, der kører fra Djursland til Randers eller omvendt, må de næste uger forberede sig på, at turen vil tage længere tid end normalt - eller vælge at køre på andre tidspunkter, end de plejer.

Randers/Djursland: Som vi tidligere har fortalt, skal bilister, der kører mellem Randers og Djursland, i den næste måneds tid regne med på noget af vejen at blive generet af vejarbejde.

Asfalten på såvel rute 16 mellem Randers og Grenaa som rute 21 til Ebeltoft skal erstattes af såkaldt klimavenlig asfalt.

Mandag morgen betød arbejdet, at turen fra Djursland ind til Randers for mange bilister blev forlænget med omkring en halv time, og det vil også være tilfældet de næste mange morgener, medmindre bilisterne for en stund vælger at ændre i morgenrutinerne.

Annonce

- Men det er der stor sandsynlighed for, at de gør, siger projektingeniør hos Vejdirektoratet.

- Erfaringsmæssigt vælger folk at tage enten tidligere eller senere af sted eller vælger alternative ruter, så snart de har opdaget vejarbejdet, forklarer hun.

Hele projektet forventes at vare fire uger, men Benny Lauritsen fra Colas, der er entreprenør på projektet, vurderer, at generne for bilisterne vil være stort set væk tirsdag 14. september for Grenåvejs vedkommende og den 23. september på Ebeltoftvejen.

Vejret afgørende

- Det gælder forudsat, at vejret holder sig nogenlunde, og det er der jo meget, der tyder på lige i øjeblikket. Går alt efter planen, er vi helt færdige med at lægge nyt slidlag på Grenåvej allerede på fredag 10. september, hvorefter vi skal have lavet sideveje og indkørsler.

Erfaringsmæssigt vælger folk at tage enten tidligere eller senere af sted eller vælger alternative ruter, så snart de har opdaget vejarbejdet.

Kirsten Roelsgaard, projektingeniør, Vejdirektoratet

- Det vil vi være færdige med tirsdagen efter, men indtil da er vi nødt til - af hensyn til vore folks sikkerhed - at opretholde lysreguleringen af trafikken, som altså så kun kan køre i én retning ad gangen, siger Benny Lauritsen.

Når det nye slidlag er lagt, skal der laves striber på vejene, men det vil ikke genere trafikken på samme måde.

For Ebeltoftvejs vedkommende er de tilsvarende skæringsdatoer mandag 20. og torsdag 23. september, idet der her skal skiftes asfalt på et længere stykke. På Grenåvej starter arbejdet cirka 300 meter fra rundkørslen og strækker sig cirka to kilometer østpå, mens der på Ebeltoftvej er tale om en fem og en halv kilometer lang strækning, ligeledes fra Drastrup-rundkørslen.

1. oktober vil arbejdet være helt færdigt, hvis alt går efter planen. Og planerne kan ifølge Benny Lauritsen især skride, hvis vejrguderne eksempelvis lader det regne voldsomt over området.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Odey gjorde sig til darling i Randers FC-triumf: Reaktioner fra den nigerianske målmager og cheftræneren, der lod ham starte på banen for første gang

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Lise holdt sin mand og søn i hænderne, da de døde efter en trafikulykke - og oplevede den største lykke midt i sorgen over at kunne beholde sin anden søn

Randers For abonnenter

Naboer til byggeri fik et chok: Et brev i e-boksen kastede Karin og Maryann ud i mere end to års pinefuld uvished

Randers

Jeanette er madnørd og elsker at være kreativ i køkkenet: - Man bliver glad, når gæsterne er tilfredse

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Superligaen: Glæd jer til mere fra ham, Kronjylland!

Randers

Ubudne gæster i lokal delikatesseforretning: Ejer efterlyser gerningsmænd på Facebook

Randers For abonnenter

Investoren er væk og ejendommen skal sælges - men nu er lokalplanen for Niels Brocks Gade 1 klar

Kultur For abonnenter

Tvivlen meldte sig, da kulturredaktøren så tv-dokumentar: Bør man filme sit dødssyge, grædende barn?

Randers

Nu kommer der flere busser mellem Randers og Aarhus: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Randers For abonnenter

Tomt Kongens Ege udsættes for hærværk: Nu griber bygherre ind med modforanstaltninger

Randers FC

Genlæs livebloggen, se målene og hør videoanalysen: Angriberne førte an i tiltrængt Randers FC-triumf

Annonce