Annonce
Østjylland

Vejerslev og skulpturerne

Annie Nielsen fik ideen til et træskærerkursus, hvor blandt andet Claus Slavnsky fra Stoholm lavede denne figur. Foto: Hanne Bliksted

Den lokale historie er omdrejningspunktet i landsbyen.

Annie Nielsen er en kvinde med mange ideer, både når det gælder job og fritid. Som selvstændig med konsulentfirmaet Bifrost har hun i ti år udviklet digitale undervisningsmaterialer, og i fritiden har hun som formand for lokalrådet i Vejerslev nu to år i træk stået i spidsen for middelalderaktiviteter i landsbyen.

For to uger siden indviede byen de 15 skulpturer, som i nogen tid har stået ved sportspladsen, og søndag blev tre nye munke-skulpturer lavet af multikunstneren Søren Brynjolf afsløret. Alle skulpturerne er lavet med motorsav. Dermed har Vejerslev nu en Nordisk Skulpturpark.

»Vi er nok den by i verden, som har flest skulpturer pr. indbygger,« siger hun med henvisning til de nu 18 skulpturer og de 80 indbyggere indenfor byskiltet. I hele sognet er der omkring 400 mennesker.

Annonce

Ud fra devisen, at når folk har deres hjem i landsbyen, så må man selv skabe noget, hvis byen skal bestå. Og det bidrager hun selv til ved at have kontor på hjemadressen.

Sammen med sin mand flyttede Annie Nielsen til byen for 28 år siden, da han fik arbejde ved den daværende Bjerringbro Kommune. Hun er uddannet cand. pæd. og underviste i blandt andet daghøjskolen og har arbejdet med sprog og integration i det tidligere Viborg Amt.

For ti år siden startede hun for sig selv. Og selv om Vejerslev ligger et godt stykke ude på landet, så betyder afstanden ikke noget, når computer og telefon er indenfor rækkevidde. Dermed følger hun trop med mange andre, som selv skaber deres arbejdsliv.

I fritiden gælder det så vores forfædres hverdag, hvor Annie Nielsen som koordinator for Landsbyrådet Vejerslev sammen med menighedsrådet, forsamlingshuset og LOF har brugt Vejerslevs historie som udgangspunkt for sidste års middelaldermarked med

middelalder-inspireret gudstjeneste i kirken.

Ved skulptur-indvielsen var der igen gudstjeneste med procession, og byen fik sin Nordiske Skulpturpark med ialt 18 skulpturer. Skulpturerne er lavt af de gamle poppeltræer, som var gået ud. Det var Annie Nielsen, som fik ideen til at arrangere et træskærerkursus, hvor deltagerne med motorsav kunne omdanne poppelstammerne til skulpturer.

»Skulpturerne er et middel til at synliggøre byens historie - samt en fremragende aktivitet, som har skabt liv og samvær i byen,« siger Annie Nielsen.

Skulpturerne holder selvsagt ikke evigt.

»Men ved at male dem over med 30 liter træbeskyttelse, så har vi gjort hvad vi kan«, lyder det optimistisk fra Annie Nielsen. Og hvis/når skulpturerne forgår, så finder de nok på noget andet ude i Vejerslev, for med succesrige historiske arrangementer to år i træk, så finder de nok på noget nyt i Vejerslev.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Få overblikket og bliv klædt på til byrådsvalget: Hvem vil gøre Randers grønnest?

Annonce