Annonce
Østjylland

Vejerslev og skulpturerne

Annie Nielsen fik ideen til et træskærerkursus, hvor blandt andet Claus Slavnsky fra Stoholm lavede denne figur. Foto: Hanne Bliksted

Den lokale historie er omdrejningspunktet i landsbyen.

Annie Nielsen er en kvinde med mange ideer, både når det gælder job og fritid. Som selvstændig med konsulentfirmaet Bifrost har hun i ti år udviklet digitale undervisningsmaterialer, og i fritiden har hun som formand for lokalrådet i Vejerslev nu to år i træk stået i spidsen for middelalderaktiviteter i landsbyen.

For to uger siden indviede byen de 15 skulpturer, som i nogen tid har stået ved sportspladsen, og søndag blev tre nye munke-skulpturer lavet af multikunstneren Søren Brynjolf afsløret. Alle skulpturerne er lavet med motorsav. Dermed har Vejerslev nu en Nordisk Skulpturpark.

»Vi er nok den by i verden, som har flest skulpturer pr. indbygger,« siger hun med henvisning til de nu 18 skulpturer og de 80 indbyggere indenfor byskiltet. I hele sognet er der omkring 400 mennesker.

Annonce

Ud fra devisen, at når folk har deres hjem i landsbyen, så må man selv skabe noget, hvis byen skal bestå. Og det bidrager hun selv til ved at have kontor på hjemadressen.

Sammen med sin mand flyttede Annie Nielsen til byen for 28 år siden, da han fik arbejde ved den daværende Bjerringbro Kommune. Hun er uddannet cand. pæd. og underviste i blandt andet daghøjskolen og har arbejdet med sprog og integration i det tidligere Viborg Amt.

For ti år siden startede hun for sig selv. Og selv om Vejerslev ligger et godt stykke ude på landet, så betyder afstanden ikke noget, når computer og telefon er indenfor rækkevidde. Dermed følger hun trop med mange andre, som selv skaber deres arbejdsliv.

I fritiden gælder det så vores forfædres hverdag, hvor Annie Nielsen som koordinator for Landsbyrådet Vejerslev sammen med menighedsrådet, forsamlingshuset og LOF har brugt Vejerslevs historie som udgangspunkt for sidste års middelaldermarked med

middelalder-inspireret gudstjeneste i kirken.

Ved skulptur-indvielsen var der igen gudstjeneste med procession, og byen fik sin Nordiske Skulpturpark med ialt 18 skulpturer. Skulpturerne er lavt af de gamle poppeltræer, som var gået ud. Det var Annie Nielsen, som fik ideen til at arrangere et træskærerkursus, hvor deltagerne med motorsav kunne omdanne poppelstammerne til skulpturer.

»Skulpturerne er et middel til at synliggøre byens historie - samt en fremragende aktivitet, som har skabt liv og samvær i byen,« siger Annie Nielsen.

Skulpturerne holder selvsagt ikke evigt.

»Men ved at male dem over med 30 liter træbeskyttelse, så har vi gjort hvad vi kan«, lyder det optimistisk fra Annie Nielsen. Og hvis/når skulpturerne forgår, så finder de nok på noget andet ude i Vejerslev, for med succesrige historiske arrangementer to år i træk, så finder de nok på noget nyt i Vejerslev.

Annonce
Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Virksomhedsejer rødglødende over gammel sne og is på vejene: - Det virker som om, kommunen bare lader stå til

Østjylland For abonnenter

Hash og kokain overhaler øl og vin:  Sprit er yt i trafikken - men narkoen breder sig

Randers

Brandvæsen og politi er rykket ud til udslip: Gylle er løbet ud af tank

Sport

Ny alvorsuge venter Randers HK: Klubtoppen mødes til en ekstraordinær snak – plan A eller B?

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Sport

Sejr på hele 12 mål i gruppefinalen: Herlig dansk opvisning og et perfekt afsæt til kampene i mellemrunden

Randers

Gasregningen tog Gittes sidste penge til at gøre julen særlig: - Måske kan vi låne et juletræ af nogen, når det er dagen før?

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Randers

Larmende tavshed fra Randers Kommune efter kritik af snerydning: Her er spørgsmålene, vi gerne ville have haft svar på

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Ufrivilligt skøjteløb på gangstier: Fodgængere falder på stribe

Annonce