Annonce
Østjylland

Vejsagen og private holdninger

Sagen om de private veje er på byrådets dagsorden tirsdag aften. Arkivfoto

Isabell Friis Madsen(S) undrer sig over, at man som politiker ikke kan have særstandpunkter.

FAVRSKOV: Vejsagen optager mange, og før weekenden kom så en ny udvikling i sagen, idet V-gruppeformand Flemming Nørgaard meddelte, at Venstre har mistet tilliden til Socialdemokratiet og borgmesteren. Defor deltager Venstre ikke længere i de forhandlingsmøder for gruppeformænd og udvalgsformænd, som borgmesteren jævnligt indkalder til. Årsagen er, at de to socialdemokrater Isabell Friis Madsen og Joachim Laursen på byrådsmødet tirsdag vil stemme imod at stoppe sagen om nedklassificering af de private veje.

Formanden for den socialdemokratiske byrådsgruppe Niels Flade Nielsen mener, at udmeldingen er en overreaktion. Isabell Friis Madsen undrer sig også over udviklingen i sagen.

- Jeg kan se, at Venstre bruger min modstand i vejsagen, til et spørgsmål om mistillid til Socialdemokratiet og borgmesteren. Flemming Nørgaard bryster sig af, at selv om man ikke er enige i Venstre, så stemmer alle for aftalen om at stoppe nedklassificeringen. Efter min mening er det ikke et kvalitetsstempel for den politiske proces, men et demokratisk problem, siger hun.

- Jeg er valgt ind i byrådet for, at vi skal stå på mål for vores politiske holdninger. I Socialdemokratiet har vi heldigvis højt til loftet, og jeg er glad for, at jeg ikke er en del af en gruppe, hvor ledelsen ikke giver plads til, at man står ved sine synspunkter, siger hun

I følge Isabell Friis Madsen havde både borgmester Nils Borring og Niels Flade i forhandlingerne om vejsagen styr på det samlede mandat i den socialdemokratiske gruppe.

- At Flemming Nørgaard bruger mit standpunkt, som en undskyldning for, at trække sig fra samarbejdet, falder tilbage på ham selv og Venstre. Men hvis tillid og samarbejde er et bærende princip i Venstre, så kan det undre, at partiet ikke informerede sine forligspartnere, da de besluttede at arbejde for en opklassificering. Det skulle vi læse os til i avisen. Hvis dét i Venstre er et udtryk for tillid og samarbejde, så deler jeg ikke deres opfattelse, siger Isabell Friis Madsen med henvisning til, at Venstre, DF og løsgængeren Dan Jørgensen i december udsendte en pressemeddelelse om, at de ville arbejde for at stoppe sagen, selvom nedklassificering af vejene var en del af budgetaftalerne for 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Annonce