x
Annonce
Debat

Velfærd frem for rejser

I Velfærdslisten hilser vi velkomment, at Liberal Alliancen nu melder ud, at de vil sætte en stopper for byrådspolitikernes udlandsrejser og i stedet bruge pengene til styrkelse af kernevelfærd som hjemmehjælp og flere pædagoger i Randers Kommune. Den samme udmelding kom Velfærdslisten med allerede i september sidste år.
Annonce
På baggrund af byrådsmedlemmers rejser til Canada og New York gav Velfærdslistens styregruppe udtryk for, at vi fandt det stærkt upassende, at byrådsmedlemmerne på den måde sløsede med kommunale midler i en tid, hvor byrådet gennemfører den ene nedskæring efter den anden.
Samtidig besluttede Velfærdslistens styregruppe, at Velfærdslistens politikere ikke må deltage i udlandsrejser på kommunens regning uden styregruppens tilladelse - og denne tilladelse kan kun gives, hvis studieturen har et særligt væsentligt fagligt indhold, som ikke kan hentes her i landet, ved besøg af gæster fra udlandet eller ved brug af for eksempel videokonference eller andre elektroniske hjælpemidler.
Disse regler vil være blandt de etiske principper, som samtlige Velfærdslistens byrådskandidater skal underskrive, inden de bliver godkendte som kandidater.
De borgere og medarbejdere, der rammes af konsekvenserne af byrådets nedskæringer, må undre sig over, at byrådet kræver, at alle andre end de selv skal spænde livremmen ind, herunder de selvsamme byrådsmedlemmer, som vedtager nedskæringerne.
I Velfærdslisten ser vi derfor frem til efter byrådsvalget om mindre end et år sammen med Liberal Alliance ikke blot at sætte en stopper for byrådsmedlemmernes udlandsrejser, men også at styrke velfærden med blandt andet bedre hjemmehjælp og flere pædagoger i Randers Kommune.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Der kommer en regning for coronaen: Det haster med en plan for bagefter

Al respekt for, at regeringen tænker kortsigtet lige nu. Det er det vigtigste. At så få som muligt bliver syge, så sygehusene kan følge med. Og at virksomhederne får hjælp, så færrest muligt bliver fyret. Det er lige nu og her. Ikke desto mindre er det også nu, regeringen skal begynde at tænke på Danmark efter coronaen. På det samfund, som finansieres af de private virksomheder. Og det ser ikke ret godt ud. Økonomer slår fast, at den økonomiske opbremsning lige nu er værre, end da finanskrisen ramte os i 2008. Flere end 40.000 har meldt sig ledige de seneste godt to uger. De største aktier er faldet med cirka en fjerdedel. Antallet af konkurser har vi ikke set endnu, men det kommer. Formentlig ligesom faldende boligpriser. Så hvis nogen tror, at vi med et fingerknips vender tilbage til hverdagen, som vi kender den, når den sidste restriktion er ophævet, så tager de fejl. Det bliver til et Danmark, der får brug for kunstigt åndedræt til et erhvervsliv, som gisper efter luft. Derfor bør regeringen nu gøre flere ting. Dels skal den for hver ny restriktion eller forlængelse af dem, vi allerede har, beregne og fortælle os, hvad det koster i samfundsøkonomien. Det bliver i hvert tilfælde en et tungt dilemma mellem en mulig gevinst i kampen mod corona holdt op mod regningen bagefter. Dels skal den hurtigt lave en plan for, hvordan den vil forhindre, at vi havner i en langvarig krise. Det gode ved de hjælpepakker, vi allerede har fået, er, at de kun skal betales én gang. Det, der er brug for efter krisen, er derimod indgreb, der skal løbe i flere år for at få effekt. Mulighederne er legio. Det kan være alt fra store greb som lettelser af skatter og afgifter og fremrykning af offentlige anlægsarbejder til mindre som momsfritagelse for restauranter, forøgelse af håndværkerfradraget og meget mere. Det er ingen let opgave. Heller ikke billig. Men til gengæld nødvendig, fordi det er dyrere at lade være. De private virksomheder er nøglen til vores velfærd.

Randers

En lykkestund midt i tristessen: Solskin og sang gav smil på læberne

Randers HK For abonnenter

5 hurtige til ny Randers HK-spiller: - Traditionerne gør det kun mere spændende

Annonce