Annonce
Debat

Velfærd frem for rejser

I Velfærdslisten hilser vi velkomment, at Liberal Alliancen nu melder ud, at de vil sætte en stopper for byrådspolitikernes udlandsrejser og i stedet bruge pengene til styrkelse af kernevelfærd som hjemmehjælp og flere pædagoger i Randers Kommune. Den samme udmelding kom Velfærdslisten med allerede i september sidste år.
Annonce
På baggrund af byrådsmedlemmers rejser til Canada og New York gav Velfærdslistens styregruppe udtryk for, at vi fandt det stærkt upassende, at byrådsmedlemmerne på den måde sløsede med kommunale midler i en tid, hvor byrådet gennemfører den ene nedskæring efter den anden.
Samtidig besluttede Velfærdslistens styregruppe, at Velfærdslistens politikere ikke må deltage i udlandsrejser på kommunens regning uden styregruppens tilladelse - og denne tilladelse kan kun gives, hvis studieturen har et særligt væsentligt fagligt indhold, som ikke kan hentes her i landet, ved besøg af gæster fra udlandet eller ved brug af for eksempel videokonference eller andre elektroniske hjælpemidler.
Disse regler vil være blandt de etiske principper, som samtlige Velfærdslistens byrådskandidater skal underskrive, inden de bliver godkendte som kandidater.
De borgere og medarbejdere, der rammes af konsekvenserne af byrådets nedskæringer, må undre sig over, at byrådet kræver, at alle andre end de selv skal spænde livremmen ind, herunder de selvsamme byrådsmedlemmer, som vedtager nedskæringerne.
I Velfærdslisten ser vi derfor frem til efter byrådsvalget om mindre end et år sammen med Liberal Alliance ikke blot at sætte en stopper for byrådsmedlemmernes udlandsrejser, men også at styrke velfærden med blandt andet bedre hjemmehjælp og flere pædagoger i Randers Kommune.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De glemmer, hvad Danmark skal leve af: De radikale svigtede

De radikale svigtede i Finansministeriets mødelokaler. Gennem årene har man kunnet regne med dem som garanter for en vis økonomisk ansvarlighed, når de har været med i eller støtteparti for en socialdemokratisk regering. Det er jo ikke tilfældigt, at partiet tidligere har deltaget i borgerlige regeringer med en sund tilgang til, at pengene skal tjenes i private virksomheder, før staten kan bruge dem. Lad gå med at Østergaard gjorde præcis dét, som han og hans forgængere under Venstre-ledede regeringer kritiserede Dansk Folkeparti for – at bruge finansloven som værktøj til at påvirke udlændingelovgivningen. DF strammede. De radikale slapper. Man skal bruge den magt, ens mandater giver, så det skal han ikke høre for. Værre er det med pengene. Én ting er, at finansloven er gavmild. Det ville være forsvarligt, hvis de milde gaver blev finansieret med reformer på andre områder, og hvis man sikrede grundlaget for indtægter til de kommende år. Ingen af delene er tilfældet. Morten Østergaard er gået med til at udskrive nye skatter i milliardklassen. Det er bemærkelsesværdigt, at en finanslov lavet på ryggen af en mangeårig højkonjunktur er nødt til at inddrive endnu flere penge fra ikke bare almindelige borgere men også fra de private virksomheder, der skal sikre skatteindtægter til kommende finanslove. Dén erkendelse af indlysende økonomiske sammenhænge har de radikale forladt denne gang. Når virksomheder fremover skal gives videre til næste generation, bliver de brandbeskattet. En planlagt skattelettelse på arbejdsgiverbetalt telefon og bredbånd er droppet, selv om mobilerne og nettet er helt uundværlige arbejdsredskaber for hundredtusindvis af danskere. Med alle de øvrige nye skatter lagt oveni tegner sig et billede af et radikalt parti, som i sin selvfedme over at have fået indrømmelser på udlændingeområdet har glemt, hvad Danmark skal leve af. Det er synd. Private virksomheder og lønmodtagere skal hjælpes. Her bliver de straffet.

Annonce