Annonce
Debat

Velfærd frem for rejser

Annonce
I Velfærdslisten hilser vi velkomment, at Liberal Alliancen nu melder ud, at de vil sætte en stopper for byrådspolitikernes udlandsrejser og i stedet bruge pengene til styrkelse af kernevelfærd som hjemmehjælp og flere pædagoger i Randers Kommune. Den samme udmelding kom Velfærdslisten med allerede i september sidste år.
På baggrund af byrådsmedlemmers rejser til Canada og New York gav Velfærdslistens styregruppe udtryk for, at vi fandt det stærkt upassende, at byrådsmedlemmerne på den måde sløsede med kommunale midler i en tid, hvor byrådet gennemfører den ene nedskæring efter den anden.
Samtidig besluttede Velfærdslistens styregruppe, at Velfærdslistens politikere ikke må deltage i udlandsrejser på kommunens regning uden styregruppens tilladelse - og denne tilladelse kan kun gives, hvis studieturen har et særligt væsentligt fagligt indhold, som ikke kan hentes her i landet, ved besøg af gæster fra udlandet eller ved brug af for eksempel videokonference eller andre elektroniske hjælpemidler.
Disse regler vil være blandt de etiske principper, som samtlige Velfærdslistens byrådskandidater skal underskrive, inden de bliver godkendte som kandidater.
De borgere og medarbejdere, der rammes af konsekvenserne af byrådets nedskæringer, må undre sig over, at byrådet kræver, at alle andre end de selv skal spænde livremmen ind, herunder de selvsamme byrådsmedlemmer, som vedtager nedskæringerne.
I Velfærdslisten ser vi derfor frem til efter byrådsvalget om mindre end et år sammen med Liberal Alliance ikke blot at sætte en stopper for byrådsmedlemmernes udlandsrejser, men også at styrke velfærden med blandt andet bedre hjemmehjælp og flere pædagoger i Randers Kommune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Johnny Thomsen tvivler på flere kampe efter skade: Kan ikke undgå at blive rørt over hyldest

Randers FC For abonnenter

Karakter fra comebacksejren mod OB: To af profilerne strålede klarest i flot holdpræstation

Randers FC For abonnenter

Reaktioner fra Europa Playoff-sejr: Indsatsen i anden halvleg skal sikre avancement

Annonce