Annonce
Randers

Velfærdslisten sætter Torben Hansen på plakaten: Kaptajn på katastrofekurs

Symbolikken er ikke til at tage fejl af i Velfærdslistens plakat. Kaptajnen i Torben Hansens skikkelse styrer Randers durk mod katastrofen i Titaniclignende målestok. Foto: Velfærdslisten

Nytårskuren hos den politiske liste vil kredse om Torben Hansens første år som borgmester. Og at samarbejdet ikke altid er foregået i smult vande, bliver på tydelig vis illustreret i en plakat med masser af Titanic-symbolik. Torben Hansen vil hellere bruge tid på at skabe udvikling end at lave politisk satire.

Annonce

Randers: 'Katastrofekurs' står der med versaler hen over en ny politisk plakat fra Velfærdslisten, der skal illustrere borgmester Torben Hansens (S) første år ved roret, og som er blevet til i anledning af listens nytårskur 3. januar med samme emne.

På plakaten er Torben Hansens ansigt retoucheret til et dystert skyggelandsskab, og Randers-borgmesteren har blikket rettet mod horisonten, mens han ikke ænser et krydstogtsskib med Titanic-associationer, der med al tydelighed er på vej mod havets bund. Tværtimod spiller et lille, uudgrundeligt smil på borgmesterens læber.

Annonce

Borgmesterens skuldre

Amtsavisen har talt med Kasper Fuhr Christensen (VL) om, hvad meningen er med plakaten og ikke mindst den tunge symbolik.

- Det er selvfølgelig satire, og det er et udtryk for vores utilfredshed med den politik, der bliver ført. Det er ikke et angreb på Torben selv, forklarer byrådspolitikeren og medgiver, at plakaten gav anledning til diskussioner for og imod, inden det altså endte med grønt lys.

- Vi kom frem til, at så længe det handler om Torben Hansen som politiker og som borgmester og den politik, som han har stået for, så mener vi, at det er inden for skiven, siger Kasper Fuhr om plakaten, hvor borgmesteren ene mand kommer til at stå for skud.

- Det er klart, at han på godt og ondt er en personificering af Socialdemokratiet i Randers lige nu, fordi han netop sidder som den øverste leder. Det er jo lidt svært at få hele byrådsgruppen med på sådan et billede, siger Kasper Fuhr med et smil.

- Derfor har vi valgt, at det bare skulle være ham. Det synes vi nu også er fair nok, når nu han selv har valgt at sige, at han har brede nok skuldre til at være borgmester.

Annonce

Inspiration fra DSU

Mandag formiddag var de første reaktioner på plakaten tikket ind, og her trækker det lidt i hver sin retning.

- Der er nogen, der synes, vi går over stregen, mens andre skriver, at den er vældig sjov og rammende, siger Kasper Fuhr, der understreger, at budskabet har bund i den politiske situation her og nu, som Velfærdslisten ser den.

- Det er ikke nogen evig fordømmelse, vi er ude i. Men lige nu tager vi afstand fra den politik, som bliver ført. Det er en katastrofal kurs, som de er slået ind på i forhold til det, de stod og sagde op til valget, pointerer han om plakaten, som Velfærdslisten ikke lægger skjul på, er inspireret af en ikonisk plakat fra DSU, som i 2001 fire år efter premieren på 'Titanic' viste daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen og daværende partiformand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, i en lignende situation.

Kasper Fuhr fortæller til Amtsavisen, at man endnu ikke har hørt fra borgmester Torben Hansen, som ikke forinden er blevet orienteret om Velfærdslistens kreative arbejde.

- Men det er ment som en kærlig og venlig satire, forklarer han.

Annonce

Resultater på plakaten

Forsikringen om, at der er tale om en kærlig og venlig gestus, har borgmester Torben Hansen ikke meget til overs for:

- Det kan man diskutere, siger han om Velfærdslistens politiske stunt og fortsætter:

- Jeg er mere optaget af at skabe udvikling og resultater i Randers Kommune til gavn for borgerne, jeg er ikke optaget af at lave plakater af andre. Men det er der jo åbenbart nogen, der er.

Borgmesteren mener, at det er vigtigt at holde fast i den gode tone, politikere imellem.

- Det er vigtigt, at vi taler ordentligt. Man kan være uenige, men man skal tale ordentligt, både med og til hinanden, og det håber jeg, at et samlet byråd vil stå bag. For mit eget vedkommende er jeg mere optaget af, at vi får sat en retning frem for at grave grøfter, siger Torben Hansen, der hæfter sig ved, at 26 ud af 31 byrådsmedlemmer står bag den førte politik samt udgør et markant flertal for kommunens godkendte budget.

- Jeg er optaget af, at vi har brede byrådsflertal. I Randers bliver der bygget boliger, vi skal skabe udvikling og vi skal løse de problemer, vi har, i stedet for at bruge tid på at lave plakater af hinanden. Men det må være deres eget valg, siger Torben Hansen.

Annonce

By i udvikling

Borgmesteren understreger, at der ikke kommer noget modsvar fra socialdemokraternes side.

- Det kunne aldrig falde mig ind. Vi har sådan set rigtig mange andre ting at bruge tid på, slår han fast.

Symbolikken med et Randers Kommune på synkekurs kalder kun på hovedrysten hos borgmesteren.

- Vi har 9000 medarbejdere, som gør det super godt, og som er dedikerede i deres arbejde. Jeg tror faktisk, de har et behov for at se, at vi har et byråd, der er enige om tingene, og at de hellere vil have et byråd, der arbejder på løsninger og som ikke bruger tid på plakater af hinanden, ræsonnerer han, før han sætter trumf på:

- Ledigheden er lav, der kommer nye virksomheder til, og der bliver bygget boliger som aldrig før. Det er i allerhøjeste grad tegn på, at vi er en by i udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Politiet nedlægger hotspot i Randers

Randers FC For abonnenter

En brasiliansk bomber og bud på startopstillingen: Genopstår Randers FC hos oprykkerne?

Randers FC For abonnenter

Kvaliteten har manglet: Marxen har klart fokus til vigtig kamp mod Vejle

Annonce