Annonce
Navne

Velkendt præst er nu varigt ansat

Torben Brink indsættes i sit nye embede søndag den 8. maj. Arkivfoto
Torben Brink indsættes i Ommersyssel Østre Pastorat søndag den 8. maj.

På godt jysk kan en tilflytter fint blive kaldt "ham den nøj´" selv efter flere år på stedet.

Sådan bliver det nu nok ikke for den nyudnævnte sognepræst i Ommersyssel Østre Pastorat, cand.theol. Torben Brink, 57 år. For som mange vil vide, har Torben Brink virket som vikar gennem længere tid i det forholdsvis nye storpastorat, faktisk helt præcis i to år og to måneder, fordelt på to omgange. Den anden som den absolut længste.

Med egne ord har Torben Brink efter 20 år som sognepræst i Skejby-Lisbjerg været "i fri dressur" som stiftsvikar i tre-fire år og herunder virket i blandt andet Kristrup Sogn et års tid.  Men også en række andre steder i Aarhus Stift. Nu glæder han sig til at være fast ansat og er under flytning fra et sommerhus i Sødring til den nyrenoverede præstegård i Øster Tørslev.

Annonce

Torben Brink voksede op i Dall Villaby ved Aalborg og valgte - meget bevidst - efter folkeskolen i Ferslev at tage en klassisk-sproglig studentereksamen fra Nørresundby Gymnasium, hvor den linje fandtes. For allerede under sin konfirmationsforberedelse var unge Brink blevet klar over, at han ville være præst.

- Så jeg fortsatte med at gå i kirke efter min konfirmation, fortæller Torben Brink. Han er cand.theol. fra Aarhus Universitet februar 1992.

Hekseprocesserne

Undervejs i studiet var Torben Brink blevet opmærksom på nogle unøjagtigheder omkring to værker om hekseprocesser, skrevet af teologen Niels Hemmingsen (1523-1600).

Torben Brink  kastede sig over emnet, der viste sig fejlbelyst, og da han skrev sit afsluttende speciale, var det netop om hekseprocesserne. Specialet blev belønnet med højeste karakter.

Medvirkende til, at den teologistuderende kunne arbejde med Niels Hemmingsens bøger var, at hustruen - som Torben Brink selv siger - finansierede den sidste del af hans studietid.

Første job var et tre måneders vikariat i Ulfborg, efterfulgt af et års vikariat i Ry og dernæst ansættelse i 1995 som sognepræst i Skejby-Lisbjerg. Det hører med, at Torben Brink en tid underviste på Aarhus Universitet, sideløbende med at være præst.

Annonce

Foredragsholder

Mange vil vide, at Torben Brink er en ofte benyttet foredragsholder med flere emner på sit repertoire. Han har rejst mange i Kina og Tibet og holder foredrag om disse lande. Et andet tema er naturligt nok tidligere tiders hekseforfølgelser, men også Emma Gad og hendes liv kan man booke foredrag om hos Torben Brink.

Hustruen hedder Julie Brink og arbejder til daglig som chefsekretær for Jysk Fynske Mediers administrerende direktør Jesper Rosener, hvis  hårdt pressede kalender med mere hun styrer. Mens han afklarer fremtidig uddannelse bor også den fælles søn Fabian i præsteboligen i Øster Tørslev.

Annonce

Indsættes i Gjerlev

Torben Brink indsættes i sit embede af provst i Randers Nordre Provsti Ingelise Strandgaard ved en gudstjeneste i Gjerlev Kirke søndag 8. maj kl. 14. Tidligere annoncerede gudstjenester i pastoratets kirker denne søndag er aflyst.

Efter indsættelsesgudstjeneste er der kaffe i Kirkecentret.

Torben Brink bliver fortsat kollega med sognepræsterne Lone Nyeng, Hald, og David Hindsholm Matras, Udbyneder. Som det fremgår, er der bopælspligt for alle tre sognepræster.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce