Annonce
Østjylland

Velkendte navne lægger vejen forbi Sødisbakke Festival

Festivalkoordinator Jane Grøn fra Sødisbakke er ikke bleg for selv at tage del i festen, når musikken spiller. Her er et billede fra en af festivalens tidligere år, hvor hun tog en svingom med en af stedets beboere. Arkivfoto: Zarah Grote

I anledning af Sødisbakke Festivals 10 års jubilæum spiller blandt andre Kandis, På Slaget 12, L.I.G.A og Torben Lendager Band op til dans, når festivalen løber af stablen i starten af september.

Annonce

Mariager: Der er ved at være sensommer i luften, og det kan medarbejdere og beboere på Nordjyllands største specialpædagogiske bo- og aktivitetstilbud for voksne med betydelig og varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne Sødisbakke godt begynde at mærke.

For hver dag, der går, kommer den årlige Sødisbakke Festival, som i de seneste ni år har været en fast del af bostedets arrangementskalender, nemlig tættere og tættere på. I år er spændingen om muligt endnu større, fordi festivalen denne gang kan fejre sit ti års jubilæum.

- Vi glæder os rigtig meget til at fejre det her jubilæum. Sødisbakke Festivalen er for dem, der har brug for en mindre festival, hvor man har lov til at være, som man er. Vi synes, at alle skal have mulighed for at få et åndehul fra hverdagen med plads til glæde og til at slå sig løs, siger festivalkoordinator Jane Grøn fra Sødisbakke.

Sødisbakke Festivalen er for dem, der har brug for en mindre festival, hvor man har lov til at være, som man er. Vi synes, at alle skal have mulighed for at få et åndehul fra hverdagen med plads til glæde og til at slå sig løs.

Jane Grøn, festivalkoordinator
Annonce

- Vi kan lide det genkendelige

Der er sammensat et flot program for den to dage lange festival, som kommer til at foregå 6. og 7. september.

Det hele bliver styret af den populære konferencier Jacob Haugaard, der som alle de foregående år binder det hele sammen, ligesom han også ind imellem giver en sang, en sjov anekdote eller begge dele.

På de to dage får festivalen blandt andet besøg af Kandis, På Slaget 12, L.I.G.A, Torben Lendager Band, Flemming Fiol, Lis og Per, Dunkelfolket, Tine Mynster og ikke mindst Sødisbakkes eget husorkester, som består af beboere og musikterapeuter fra selve bostedet.

Ligesom de sidste par år vil der desuden også i år blive arrangeret fælles gudstjeneste ved Sødisbakkes egen præst Cicilie Inge Poulsen for dem, som har den interesse.

- Et af kendetegnene ved Sødisbakkes Festival er, at der skal være plads og gode vilkår for alle. Det skal være rart at være med - også selv om man er kørestolsbruger eller på anden måde bevægelseshæmmet. Vi kan lide det genkendelige - og festivalen byder hvert år på noget trygt, som vi alle kender og elsker, og så er der også gerne en nyhed eller to, som alligevel er noget, de fleste kender i forvejen andre steder fra, fortæller Jane Grøn.

Sødisbakke Festival samarbejder desuden med Pædagogseminariet i Randers, og der vil komme en flok studerende derfra med nye og spændende aktiviteter for gæsterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fem ting vi lærte af sejren i Hobro: Bundgaard-debut, karantænefare og et mirakel fra puljesejr

Annonce